Öğrencileri sosyalleştirmek için seçmeli ders!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2006 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını artırmak için tiyatro, sinema, konser ve konferans gibi etkinliklerin yer aldığı bir dersi seçmeli olarak programa koydu.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişen piyasa şartlarında şirketlerin eleman seçiminde diplomanın yanı sıra bireylerin kişisel gelişimini de dikkate aldığını belirterek, kişinin sosyal becerilerinin en az mesleki başarısı kadar önemli olduğunu kaydetti.

Eskiden iş başvurusu yapan kişilerde diploma, yabancı dil ve bilgisayar gibi donanımlar arandığını ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, şöyle konuştu:

''Şimdi bunların yanı sıra kişinin taşıdığı özellikler araştırılıyor. İşinde başarılı ama toplumda iş yapabilecek mi? İnsanlarla iyi diyalog kurup kuramadığına bakılıyor. Bu özellikler sosyal etkinliklere katılmayla kazanılır. Öğrencilere sosyal ve kültürel alışkanlık kazandırılması en az mesleki eğitim kadar önemlidir.''

'ÖĞRENCİLERİN UFKU GENİŞLEYECEK'

Prof. Dr. Sürmeli, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için sınıfı ve hocası olmayan seçmeli bir ders hazırladıklarını belirterek, her ay sinema, tiyatro ve konser gibi 70-80 etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Öğrencilerin bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarını istediklerini anlatan Prof. Dr. Sürmeli, şöyle devam etti:

''Öğrencilere özel olarak hazırlanan çipli kart vereceğiz. Katıldığı etkinlik öncesi kartını okutacak. Bir yıl boyunca 14 kez etkinliğe katılan AA alacak. 13 kez katılan AB alacak. Amacımız öğrencilerin kişisel gelişime katkıda bulunmak. Bu tür etkinliklerin derslerin başarısını artıracağını da düşünüyoruz. Biraz sosyal yönü olan mimar daha farklı şeyler yapar. Öğrencilerin ufku genişleyecek. Bilimsel olarak öğrencileri donatıyoruz. Kültürel ve sanatsal alışkanlıkların da mutlaka kazandırılması gerekiyor. Öğrencinin bu yönde mutlaka takviye edilmesi gerektiğine inanıyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber