Üniversite ve yurt kayıtları başladı: Kılık kıyafete dikkat

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul kayıtları 11 Eylül'de, yurt kayıtları 15 Eylül'de tamamlanacak. Belirtilen tarihte mazeretsiz olarak kayıt yaptırmayan aday hakkını kaybedecek. Kayıtlarda kullanılacak fotoğraflarda ise baş açık olacak

Üniversitelere kayıt işlemleri bugün başladı. 11 Eylül'de tamamlanacak kayıtlar için adaylardan istenen belgeler şunlar:

ÖSYS sonuç belgesi,

Adayın diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

Aday 0.8 katsayısı ile, ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge,

Nüfus cüzdanı örneği ve ikametgâh,

1984 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi,

Son altı aya ait, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş vesikalık fotoğraf,

Katkı payının ödendiğine dair belge.

Kılık kıyafete dikkat

2006-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan uyarıda, yükseköğretim öğrencilerinin, kılık-kıyafetle ilgili olarak yargı organlarınca verilmiş kararlara ve hukuki mevzuata uymaları istendi. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekiyor. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Adayların ÖSYS sonuç belgesinde belirtilen tarihte kayıt yaptırması gerekiyor. Belirtilen tarihlerlerde mazeretsiz kayıt yaptırmayan aday bir hak iddia edemeyecek.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara kayıtlar da bugün başlıyor. Yurt hakkı kazanan öğrencilerin en geç 15 Eylül'de yurtlara kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kayıtta öğrencilerden maaş-ücret belgesi, ÖSS sonuç belgesi ve 6 adet fotoğraf isteniyor. Fotoğrafların son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık olması gerekiyor. Fotoğrafta kız öğrencilerin güneş gözlüksüz ve başı açık olması, erkeklerin ise güneş gözlüksüz ve sakalsız olması şartı aranıyor. Öğrencilerden, normal yurtlar için aylık 57 YTL yurt ücreti, 175 YTL depozito alınacak. Standardı yüksek diğer yurtların ücretleri 66-210 YTL, depozitosu ise 180-420 YTL arası olacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber