Polis tayin olmamak için eylem yönlendirmesi yapmış

Karabük'te görevli polis Salim S., tayin edilmesini önlemek amacıyla bir üniversite öğrencisinin siyasi eylem yapılmasını istediği gerekçesiyle tutuklandı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ağustos 2015 09:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Polis tayin olmamak için eylem yönlendirmesi yapmış

Emniyet teşkilatında devam eden yeniden yapılanma çalışmaları kasamında ilginç bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmada yeralan iddiaya göre, öğretmenlik eğitimi aldıktan sonra bazı özel dersanelerde öğretmenlik yapan ve 2010'da polisliğe başvurduktan sonra 2013'te Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlayan polis memuru Salim S., 17-25 Aralık süreciyle birlikte emniyette başlatılan kadro değişiklikleri sırasında Mart 2014'te görev yaptığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden alınarak başka birime atandı. Bu işlemin ardından Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nden A.A. isimli öğrenci ile cep telefonu mesaj sistemi üzerinden tanışan polis Salim S., kendisini aynı üniversitede master öğrencisi olarak tanıttı.

Öğrenci ile cep telefonu üzerinden yazışmalar yapan polis Salim S., Suruç olayının ardından A.A.'ya mesaj yazarak, kendisinin başka kente tayin edilmesini engellemek amacıyla kentte bir eylem yapılmasını istedi.

'30-40 kişi yeter'

Bu yazışmalarda, polis Salim S.'nin "Karabük'te Suruç eylemini protesto edecek grup var mı? Benim için çok önemli. Eğer burada eylem olmazsa bizi doğuya gönderebilirler. İnşallah burada eylem vardır. Ama sadece aramızda kalsın bu. İnşallah organize olur çocuklar. Burada eylem olursa bizi gönderemezler. Olmazsa gönderirler doğuya. Benim tek derdim bu. 30-4O kişi toplanıp basın açıklaması yapsa bile yeter. Bunun duyurulması lazım" diyerek kentte eylem yapılması talebinde bulunduğu anlaşıldı.

Bu yazışmaların adli birimlere ulaşmasının ardından polis Salim S., gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan Salim S.,tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber