Öğrenci-veli Öğretmen el ele

Haber Giriş : 10 Eylül 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan velileri rahatlatan çalışma... Bakanlık okullarda şiddete son vermek için ?strateji ve eylem planı' hazırladı. Öğrenciler, anne baba ve okul yönetimince yakın takibe alınıyor...

OKULLARDA öğrencilerin huzur içinde eğitim alabilmesi için MEB harekete geçti. ?Strateji ve eylem planı' adlı bir çalışma hazırlandı. Projede yıllar sonra ilk kez anne babalar da eğitim sistemi içinde aktif olarak rol alacak. Çocuklarının notlarından, arkadaşlarına kadar her konuda anında bilgilendirilecek ve sorumluluk alması istenecek. Tüm okullar ?Biri bizi gözetliyor' evine dönüştürülmeyecek. Adeta bir anti şiddet timi oluşturulacak.

OKULDA ŞİDDETE SON

ÖĞRETMENLERİN şiddeti önlemeyle ilgili formatör eğitimleri tamamlandı. Bu öğretim yılında illerde oluşturulan ekipler, anne-babalarla tam koordineli olarak çalışmaya başlayacak. Okullarda şiddete son vermek için bakanlık, şiddet olaylarına karışan disiplinsiz öğrencileri bu yıl açık liseye kaydıracak. Okulda sorun çıkarmayı kronik hale getiren öğrencinin, örgün öğretimle bağlantısı kesilecek.

BU yıl çalışmalar sürerken, önümüzdeki yıldan itibaren davranış notu, ?not değerlendirme' sisteminde başarı değerlendirmesinden daha önemli olacak. Karneler 2 aşamalı hazırlanacak. Kurallara uyma, arkadaşlarıyla iyi geçinme gibi davranışlar artık genel ortalamaya dahil olacak. Yani AOBP'ler hesaplanırken bu notlar ortalamayı yüzde 10-20 oranında etkileyecek. Böylece öğrenciler derslerinin yanında tutum ve davranışlarına da dikkat etmiş olacak.

KARİKATÜR KALKANI

BAKANLIK, bu yıl dağıtacağı ders kitabı ciltlerinde de şiddeti önleme amaçlı resim ve karikatürlere yer veriyor. Her okulda mutlaka rehber öğretmen olacak. Bu yıl okullarda ilginç bir müfredat uygulanacak. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile Hayat Bilgisi derslerinde de öğretmenler dönem dönem şiddeti ve zararlarını anlatacak. Okullar açılınca ulusal kanallarda 8 ayrı program yayına girecek.

KUS GRiBi DERS OLDU

ORTAÖĞRETİM ders programı değişti. Fen Bilgisi 5. ünitedeki virüs ve bakteriler dersinde hastalıklardan örnekler verilmesi kararlaştırıldı. Bu şekilde Kuş Gribi, AIDS gibi hastalıklar öğrencilere anlatılacak. Ünitenin amacına daha kolay ulaşılmasını sağlamak için 3. üniteye de ?Atom-molekül modelleri ile temsil edilmiş değişimlerde fiziksel ve kimyasal olayları ayırt eder' bölümü eklendi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber