Piyasadaki kestane ballarına güvenmeyin

Bin derde deva olarak gösterilen kestane balı bu yıl hava şartlarından dolayı az elde edildi. Uzmanlar merdiven altı üretilen Gürcü balı olarak satılan balın ölümcül tehlikelerine dikkat çekti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ağustos 2015 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Piyasadaki kestane ballarına güvenmeyin

GİRESUN Ancılar Birliği Başkanı Kubilay Elevli, geçen yıllarda kestane balı rekoltesi 600 ton olduğunu ama olumsuz hava şartlan ile Karadeniz Bölgesi'nde bu yıl kestane balı üretiminin istenilen düzeyde gerçekleşme-diğini, bu durumu fırsata çevirmek isteyenlerin olduğunu belirterek uyanlarda bulundu. Son dönemde 'Gürcü Balı' adı atanda piyasada bal satıldığına dikkat çeken Elevli "Gürcistan'dan Türkiye'ye hayvansal ürünlerin hiç-birinin girişi yok. Eskiden Gürcistan'a geçenler yanlannda 1- 2 bal getiriyorlardı. Bugün ise 1 kilo girmesi dahi yasak. Aynı iklim, aynı kuşaktayız aynı yağış Gürcistan'da da oldu ve orada da bal yok. Yani kestane balı, Gürcü balı diye getiriyorlarsa bu satılan ballar kesinlikle merdiven atanda glikoz dediğimiz tatlandırıcılarla, kestane aromaları verilerek ve renklendiricilerle yapılan, analakası olmayan ballar dedi.

Bir saatte komaya sokabilir

Tüketicilere seslenen Elevli şu uyanda bulundu: Bal arıcıdan alınır, arıcı olmayandan bal almayın. Marketler de de özellikle dikkat edilmesini istediğimiz şey Tanm Bakanhğı'ndan izin alınmış olasıdır dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber