Bakırköy Belediye Başkanına özel soruşturma

Haber Giriş : 11 Eylül 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, kaçak ve imar usulsüzlükleriyle yapılmış binlerce binanın bulunduğu İstanbul'da sadece CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen hakkında inceleme yaptırıp soruşturma izni verdi

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul'da CHP'nin en güçlü belediye başkanlarından biri olan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen hakkında beş ayrı konuda "soruşturma" izni verdi. İstanbul'da binlerce kaçak ve imar usulsüzlükleriyle yapılan bina varken sadece Bakırköy Belediyesi sınırları içindeki iddiaları araştıran İçişleri Bakanlığı Mülkiye başmüfettişleri, Erzen hakkında altı ayrı konuda inceleme yaptı.

Müfettişler, hazırladıkları raporda inceledikleri konulardan beşinde Erzen'i suçlu bularak soruşturma izni istedi. Aksu da izin verdi. Erzen hakkındaki suçlamalar Aksu'nun onayladığı kararda şöyle yer aldı: Bakırköy Belediye Encümeni'nin değişik tarihlerde verdiği yıkım kararları uygulanmadı, yapılar mevcut durumda iskâna hazır hale getirilip kullanıldı, yapıların yıkılmayıp iskâna açılmasıyla bazı kişiler haksız yarar sağladı.

İçkili lokanta açıldı

Osmaniye Mahallesi imar planında park ve yeşil alan olarak belirlenen ve kamulaştırılan alanın bir bölümü üçüncü kişilere ihalesiz kiralandı. Aynı alanın başka bir bölümü de Erzen'in resen yaptığı protokol ile evrak üzerinde spor amaçlı bir derneğe kiralandı, ancak gerçekte burada bir lokantanın faaliyetine izin verildi ve bu lokanta yasaya aykırı olarak içkili lokanta şeklinde faaliyette bulundu.

Kartaltepe'de mülkiyeti üçüncü kişilere ait olan ve üzerinde çok sayıda ağaç bulunan, imar planında yeşil alan olarak tescil edilen alan kamulaştırma yapılmadan ağaçlar kesilerek üzerine sağlık ocağı inşa ettirildi.

Şenlik Mahallesi'nde ünlü Kaşıbeyaz Lokantası'na ait yapıların imar ve ruhsata uygun olmadığı, bugüne kadar gecekondu yasası kapsamında olduğu kabul edilerek imar hükümlerinin uygulanmayıp herhangi bir işlem yapılmadığı ifade edildi.

Florya'da Germiyan ve Konaklı sokaklarında imara ve ruhsata aykırılığı belirlenen yapılar olduğu, bunlar için verilen yıkım kararlarının uygulanmadığı belirlendi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber