Osmaniye Müftüsü Çortul: Töreni provoke edeceklerdi

Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın hafta sonu yapılan cenaze töreniyle ilgili hakkında yapılan eleştirilere ilişkin, "Namazı bir an önce kıldırmasaydım, cenazeyi alıp götürmeye kalkacaklardı, olay çıkaracaklardı, töreni provoke edeceklerdi" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2015 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye Müftüsü Çortul: Töreni provoke edeceklerdi

Çortul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit cenazesiyle ilgili şahsına yönelik "Namazı tek başına kıldı, hiç kılmadı, helallik alınmadı"gibi eleştirilerin olduğunu hatırlattı.

Şehidin cenaze namazının kılındığını ifade eden Çortul, tören sonrasındaki eleştirilerin yersiz olduğunu belirtti.

Cenaze namazını tarif ettiğini ve bu sırada başka bir imamla belediye başkanının da yanında olduğunu anlatan Çortul,"Yüksek sesle tekbir getirdim. Fakat duymadığını söyleyenler oldu. Sesimizi duymayanlar, o anda bağıran slogan atanlardır. Kendi gürültülerinden bizim sesimizi duymamışlardır. Onlar olay çıkartacaklardı. Bunu askerlerde hissetti, biz de hissettik. Gerginlik çıkmadan cenaze namazını kıldırdım. Belediye başkanı ve askeri yetkililer herhangi bir izdiham yaşanmaması için bir an önce namazı kıldırmamı istedi. Ben de yüksek sesle tekbir alarak namaza durdum. Namazı bir an önce kıldırmasaydım, cenazeyi alıp götürmeye kalkacaklardı, olay çıkaracaklardı, töreni provoke edeceklerdi" şeklinde konuştu.

Çortul, cenaze namazı sonrası çıkan gerginlikte, helallik alınmasına fırsat verilmeden cenazenin kaldırıldığını anlattı.

Cenaze töreninden sonra yapılan eleştirilere üzüldüğünü aktaran Çortul, "Biz öğle namazı öncesi camide, cemaatten helallik aldık, ayrıca şehidi defnetmeye gittiğimizde mezarlıkta da defalarca helallik aldık. Burada da 1,5 saat Kur'an-ı Kerim okuduk, dua yaptık, defalarca terörü lanetledik. Fakat törenden sonra yapılan eleştirilere üzüldüm" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber