KPSS'ye bazı illerde türbanlılar alınmadı, sınav yeri karmaşası yaşandı

Haber Giriş : 17 Eylül 2006 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ta Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek adaylar, sınav için geldikleri okulun tadilat nedeni ile kapalı olduğunu görünce panik yaşadı. Adaylar, okul önüne gönderilen otobüslerle yeni sınav salonlarına götürüldü.

KPSS'ye girecek adaylar sabahın erken saatlerinde sınav giriş belgeleri ile okul önlerine geldi. Ancak yaklaşık 400 kişinin sınava gireceği Gökmedrese Mahallesi'ndeki Selçuk İlköğretim Okulu'nun tadilatı bitmeyince, sınava gireceklerin yerleri değiştirildi. Değişiklik ilan yoluyla duyurulmasına rağmen bilgi sahibi olmayan adaylar, bu sabah kapalı okulun önüne geldi. Sınava girecek öğrencilerin bazılarının adreslerine okulların tadilatta olması nedeniyle ikinci bir sınav giriş belgesi gönderilirken, bazı öğrenciler bu durumdan haberder olmayarak sabah saatlerinde tadilatı devam eden ve kullanılamayacak durumda olan okulun önünde birikti.

Devreye giren okul görevlileri bahçede bekleyen öğrencileri tek tek sınava girecekleri yeni okullara yönlendirdi. Yeni sınav yerlerinin nerede olduğunu bilmeyen adaylar geç kalma endişesi yaşadı. Ancak adayların imdadına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen otobüsler yetişti. Görevlendirilen otobüslerle sınava girecekleri yeni okullara nakledilen adaylar, değişiklik nedeniyle yetkililere tepki gösterdi.

Konya'da KPSS'ye türbanlılar da girdi

KONYA'da kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) giren adaylar, devlet memurluğu için ter döktü. Bazı adayların sınav salonuna türbanlı olarak alındığı dikkati çekti.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2006/2) tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da yapıldı. Tek oturum halinde yapılan sınava orta öğretim ve ön lisans mezunları katıldı. Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda sınava katılan adaylar, sınav saatinden yarım saat önce okula geldi. Adaylar polis kontrolünden geçtikten sonra tek tek sınav salonlarına alındı. Basın mensuplarına sınav öncesi salondan görüntü almasına izin verilirken, sınav salonundaki bazı adayların türbanlarıyla salonda oturması ve dağıtılan formları doldurması dikkat çekti.

Unutkan aday

Sınava giriş belgesini yanına almayı unutan 19-20 yaşlarında bir aday kızın imdadına ise polis memurları yetişti. Polis memuru cep telefonu ile adayın ailesini arayarak, sınav belgesini acele olarak getirmesini istedi. Heyecanlı bir şekilde belgesinin gelmesini bekleyen unutkan aday, belgeyi getiren arkadaşına sarılarak heyacanını yatıştırdı. Adını açıklamayan genç kız, daha sonra hızlı bir şekilde sınav salonuna girdi.

Sınava gençlerin yanı sıra devlet memuru olmak isteyen 38 yaşındaki Metin Bilgili de girdi. Devlet Memuru adayları sınavda ter dökerken, aileleri de dışarda heyecan yaşadı. Bazı aileler sabırsızlıkla sınavın bitmesini, bazıları da gazete okumayı ve uyumayı tercih etti.
Konya'da 109 binada ve 5 bin kişinin görev aldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'na 37 bin 773 adayın katıldığı belirtildi

Zonguldak'ta türbanlılar sınava alınmadı

ZONGULDAK'ta da bugün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS), sınav salonuna türbanlı olanlar alınmadı. Bu kişiler, türbanını çıkararak sınav salonuna girdi.

Türkiye genelinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Zonguldak'ta da gerçekleştirildi. Bugün saat 09.00'dan itibaren sınav salonlarına girişler başladı. Tüm uyarılara rağmen yanlarında cep telefonu getirenler, cep telefonlarını birlite geldikleri yakınlarına, ya da görevlilere teslim etti. Sınav salonlarına türbanla gelenler ise türbanlarını çıkardıktan sonra salonlara alındı.

Okullar karıştı

Öte yandan Zonguldak Merkez İlçe'deki Gazi İlköğretim Okulu ile Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda sınava gireceklerden bazıları, sınav yerlerini karıştırdı.. Bu kişiler, sınav görevlilerin uyarıları üzerine KPSS'ye girecekleri okullara yönlendirildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber