BASK'tan Kamu-Sen ve Memur-Sen'e toplantıya katılmayın çağrısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK Genel Baskani Resul Akay, Uzlastirma Kurulu kararlarinin ardindan hükümetle bugün yeniden bir araya gelecek olan Kamu-Sen Baskani Bircan Akyildiz ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Aksu'dan toplantilara katilmamalarini istedi. Akay, 'Hükümet, notu kit bir ögretmeni andirmaktadir. Bu ögretmenin kapisini da çalsaniz, önüne de çiksaniz, yalvar yakar da olsaniz yüzde 4 olarak öngörülen memur maasini dört buçuga çikarmaniz mümkün olmayacaktir' diye konustu.

BASK Genel Baskani Resul Akay, bugün hükümetle yeniden bir araya gelecek olan Akyildiz ve Aksu'ya bir mektup gönderdi. Akay, mektubunda, toplu görüsme müzakerelerinin ilk toplantisinda kazanilmis haklarin teminat altina alinmasini, 2006 yili enflasyon kayiplarinin telafi edilmesi yönündeki taleplerinin gözardi edildigini bildirdi. Akay, toplu görüsmelerin baslamasiyla birlikte, taleplerin ortaklastirilamadigini, takim ruhu bir yana, ilk günde atilan sloganlarla ezeli ve ebedi rakip görüntüsü sergilendigini ve kurum idari kurullarinda konu edilecek konularin pazarlik masasina tasindigini savundu. Akay, toplu görüsmelerde kamu kesimi isçi ücretlerinin baz alinmamasini da elestirerek, 'Çünkü kaynak yok diyerek toplum kesimlerini memurlara karsi kiskirtan Hükümete; ?kaynak yoksa, isçi kesimine nasil verildi', ?kaynak yoksa kurumlar vergisi üst siniri yüzde 35'den, yüzde 20'ye nasil indirildi' diye hesap sorulamadi' degerlendirmesinde bulunuldu.

ELESTIRILERE TAHAMMÜL EDILEMEDI

15 Agustos'ta baslayan toplu pazarlik müzakerelerinin uzlasmazlikla sonuçlanmasinin temelinde; öneri ve elestirilere kulaklarini tikayan veya tahammül edemeyen kimi anlayislar yattigini savunan Akay, 'Toplu görüsmeler sirasinda Hükümete ?saç yoldurmak, parmak isirtmak, bas agritmak' gibi inandiriciliktan yoksun meydan okumalar, arkasindan biz uzlasmak istiyoruz biçimindeki teslimiyetçi tavirlar basarisizligin temel göstergesi olmustur' dedi.

'TOPLANTIYA KATILMAYIN'

Akay, konfederasyon baskanlarina bugüne kadar yapilan yanlislara bir yanlis daha eklememeleri uyarisinda bulunarak, bugün yapilacak toplantiya katilmamalari çagrisinda bulundu. Akay, toplantiya katilmalari durumunda konfederasyon baskanlarinin kamu çalisanlari ve kamuoyu önünde mahcup olacagini ileri sürdü.

'YÜZDE 4'Ü 4.5'E ÇIKARAMAZSINIZ'

Bugün yapilacak görüsmelerin bazi Bakanlarin yaptigi açiklamalarla bloke edildigini savunan Akay, bu konuyu görmezden gelerek görüsmeye gitmenin kamu çalisanlarinin rencide edilmesine neden olacagini ileri sürdü. Akay, 'Çünkü Hükümet, notu kit bir ögretmeni andirmaktadir. Bu ögretmenin kapisini da çalsaniz, önüne de çiksaniz, yalvar yakar da olsaniz yüzde 4 olarak öngörülen memur maasini dört buçuga çikarmaniz mümkün olmayacaktir' diye konustu.

'KAYBEDECEK ZAMAN YOK'

Resul Akay, Kamu-Sen ve Memur-Sen'e 'en büyük konfederasyon biziz kibirliligini terk ederek mütevazi bir anlayis içerisinde kamuda örgütlü diger konfederasyonlarla ortak eylem zemininin olup olmadigini arastirma' önerisinde bulundu. Akay, memurlara karsi girisilen düsmanca yaklasimlara karsi hizmet üretiminden gelen güç de dahil her türlü eylem ve etkinligin etkili ve kapsamli bir biçimde icra edilmesini istedi. Akay, 'Kaldi ki bugün yapilacak toplantida en iyimser yaklasimla Uzlastirma Kurulu kararinda öne çikan rakamlar tartisilacaktir. Uzlastirma Kurulu kararinda öne çikan rakamlar ise kamu çalisanlarinin beklentilerini karsilamaktan oldukça uzaktir' degerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber