'Özür dile kitabını basalım'

Tahşiye soruşturmasında dinlenen isimlerden gazeteci yazar Burhan Bozgeyik'in evinde ve ofisinde yaptığı konuşmaların emniyet tarafından paralel örgüte servis edildiği ortaya çıktı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Eylül 2015 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Özür dile kitabını basalım'

Paralel yapıya yakın bir yayınevinin müdürünün 'Evinizde ve ofisinizde Gülen aleyhinde konuşulmuş, özür dilersen kitabını basarız' dediğini aktaran Bozgeyik, Gülen'in 'Başörtüsü füruattır' görüşüne karşı çıktığı için hedef alındıklarını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan Tahşiye'de kumpas iddianamesinde, paralel örgütün gerçekleştirdiği tahşiye soruşturmasında mağdur olan isimlerin ifadelerine de yer verildi. Tahşiye soruşturmasında dinlenen isimlerden olan gazeteci yazar Burhan Bozgeyik, verdiği ifadede Fetullah Gülen aleyhinde konuştuğu için örgüte yakınlığıyla bilinen NT mağazalarının ambargosuyla karşı karşıya kaldığını, evinde ve ofisinde yaptığı konuşmaların illegal olarak emniyetten sızdırıldığını anlattı.

'KONUŞMALAR ÖNÜME GELDİ'

23 farklı yayın evinde 104 kitabının çıktığını söyleyen Bozgeyik, soruşturmada şüpheli olarak adı geçen yazar Ahmet Şahin'in ortaklarından olduğu bir yayınevinde kitaplarının basıldığını ancak Tahşiye soruşturmasının başladığı 2009 yılında kitaplarının basılmamaya başladığını söyledi. Bozgeyik, "Bunun nedenini yayınevine sorduğumda bana 'NT mağazaları senin kitaplarına ambargo koydu en büyük gelirimiz bu yayınevinden satmazsak zarar ederiz' dediler. Yayınevi Müdürü C.T, evimde ve ofisimde yaptığım konuşmaların dökümünü bana gösterdi" dedi. Yayın evi müdürü C.T'nin kendisine, "Sizin evinizde Fetullah Gülen aleyhine konuşulmuş, bunlardan özür dilersen kitabını basarız' dediğini aktaran yazar Bozgeyik, ifadesini şöyle sürdürdü:

'BAŞÖRTÜSÜ FÜRUAT DEĞİL DEYİNCE HEDEF OLDUK'

"Ben de basmazsanız basmayın dedim. Fetullah Gülen'in bizi hedef göstermesinin 4 sebebi olduğunu düşünüyorum. Bizim kitaplarımızın Gülen'in savunduğu bütün fikirlerin ilmen karşılığını çökerttiği için ve kitaplarımıza gizli bir boykot konuldu. Bizim karşı çıktığımız konuların başında zekat gelmekteydi. Zekatın verileceği yerlerin belli olduğu, kurumlara zekat verilemeyeceği, başörtüsüne füruat demelerine karşı bizim dini bir zorunluluk olduğunu açıklamamız, cihat ve dinler arası diyalog meselesinde Yahudi ve Hristiyanların cennete gitme meselesinde ilmen bizim takındığımız tutum Gülen'i rahatsız etmiştir."

YOLBAŞI VE KÖPRÜ DERGİLERİNİ YAYINLADI

Yolbaşı ve Köprü dergilerini yayınlayan Bozgeyik, Yeni Asya, Yeni Nesil ve Tasvir gazetelerinde araştırma, inceleme, röportaj ve köşe yazısı yazdı. Bozgeyik, Said-i Nursi düşüncesiyle ilgili önemli yazar ve düşünce insanlarından biri olarak biliniyor.

Dinleyip 127 gün beklediler

Gazeteci yazar Burhan Bozgeyik'in Tahşiye soruşturmasına neden dahil edildiği de iddianamede yer aldı. Bozgeyik'in soruşturmada dinlenen diğer isimlerle yaptığı 26 Haziran 2009 tarihli konuşmasının üzerinden 127 gün gibi uzun bir süre geçtikten sonra hakkında dinleme kararı alındığı savcılık tarafından tespit edildi. Savcılık, iddianemede paralel polisler tarafından yapılan bu işlemin soruşturma mantığı ile aykırılık gösterdiği ve kasıtlı olarak soruşturmaya dahil edilme işlemi olarak nitelendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber