Velilere kanserojen ürün almayın uyarısı

ATO Başkanı Salih Bezci, okul alışverişi yapacak velileri kanserojen kırtasiye ürünleri konusunda uyardı. Denetimlere karşın tehlikeli ürünlerin piyasada olduğunu belirten Bezci, "Markalı ürünleri tercih edin" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2015 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Velilere kanserojen ürün almayın uyarısı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde, güvensiz ve teknik düzenlemelere aykırı ürünler belirlediğini hatırlatan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, tüm önlemlere rağmen çocuk sağlığına zararlı ürünlerin satışa sunulabildiğini kaydetti. Okul malzemeleri satın alınırken Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve diğer standart kuruluşlarına uygunluğu belgelenmiş ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Bezci, şunları söyledi:

MARKALI ÜRÜN TERCİH EDİN

"Kırtasiye ürünlerine dikkat edin, kanserojen ürünler satın almayın. Özellikle yaşı küçük öğrencilerimiz bu tür kırtasiye ürünlerini kullandıklarında deri yoluyla kimyasallar vücutlarına geçebiliyor ve çocuklarımıza zarar verebiliyor. Bu noktada anne babaların çok dikkatli olup, güvenilirliğiyle bilinen markaların ürünlerini satın alarak, çocuklarını korumaları gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber