Memurdan grev itirafı

Haber Giriş : 03 Ekim 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, grev ve toplu sözleşme hakkı konusunda açık konuştu. Memurların grev hakkı kazanmalarının zor olduğunu belirten Akyıldız ?Hak verilmez alınır. Mücadele gerekir' dedi

TÜRKİYE'NİN 330 bin üyesi ile en büyük memur sendikaları konfederasyonu olan Kamu-Sen'in Başkanı Bircan Akyıldız, yıllardır elde etmeye çalıştıkları grevli, toplu sözleşmeli sendikal hak konusunda karamsar konuştu. Memur, dört yıl öncesine kadar hükümetle zam konusunda pazarlık masasına bile oturamıyordu. Konfederasyonlar ise yıllardır grev hakkı için mücadele ediyordu.

SADECE AÇIKLAMA

OYSA, Bircan Akyıldız, star'a yaptığı açıklamada, son toplu görüşmede memurların yaptığı ankette konfederasyon başkanlarının hatalı olduğu yönünde genel bir kanının oluştuğunu belirterek, ?Bunun altındaki en önemli etken grev hakkının olmamasıdır. Memur meydanlara çıkıyor. Açıklamalarını yapıyor. Ama o kadar. Daha fazlasını yapamıyor' dedi.

BİR sonraki aşamanın grev yapmak olduğunu vurgulayan Akyıldız, ?Ama öyle bir gücümüz yok. İşçilerin memurdan daha fazla kazanmalarının altında yatan neden de budur' diye konuştu. Memurun grev hakkını almasının zor olduğunu da belirten Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, ?Grev verilmez alınır. Bunun için iyi mücadele etmek gerekir. Hedefimize uzun vadede ulaşmayı planlıyoruz' diye konuştu.

ADAYLIK KONUSU

AKYILDIZ, 2008'deki Kamu-Sen başkanlık seçimlerine katılma konusunda da yönetimin kararının gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: ?Karşıma başka rakip çıkarsa, birlik havasının bozulmaması için aday olmam. Kazanmayacayacağım bir yarışa girmem.' Akyıldız, yeniden seçilmezse Makina Kimya Enstitüsü'ndeki görevini bırakacağını da sözlerine ekledi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber