İstanbul Üniversitesinde, eğitim öğretim yılı törenle başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) 2006-2007 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak törende yaptığı konuşmada, elde edilen kazanımları, masa başı oyunlarıyla almak isteyenlere karşı gereken cevabı vermeye her zaman hazır olduklarını" dile getirerek, "bugün demokrasi ve Atatürk ilkeleri, demokrasi ve ordu gibi kavramların tartışılmak istendiğini" bildirdi.

Prof. Dr. Parlak, "Cumhuriyet kazanımları, laiklik ve Atatürk ilkelerinin tartışılmasına yönelik her türlü girişimin, sahte sorunlar yaratarak asıl sorunun gözden kaçırılması anlamı taşıdığını" ifade ederek, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları taraflarının, "o zamanki niyetlerinin ortadan kalktığının söylenemeyeceğini" kaydetti.

Doğu Anadolu ve Ermeni sorununun ısıtılıp Türkiye'nin önüne konulmaya çalışılan yapay sorunlar olduğunu kaydeden Mesut Parlak, laikliği bir problem haline getirmek isteyen tartışmaların da bu yapay sorunlardan bağımsız olmadığını savundu.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Atatürkçülük maskesi altında hareket eden ve onu istismar eden veya İslamiyeti siyasi amaçları ve çıkarları için kullanmak isteyenlerin karşısındayız. Asıl niyetler ile gerçekte tartışılmak istenenler arasındaki apaçık fark, kurulmak istenen tuzakların bir parçasıdır. İslamiyeti siyasi amaçları için kullanmak isteyenlerin, şeriat özlemcilerine hiçbir zaman izin vermeyeceğiz, oynanmak istenen oyunun farkındayız. Vatanımızı bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Kafkaslar ve Güneydoğu sınırımızda olanlar, Türkiye'yi hedef alan senaryoda dikkate alınması gereken parametrelerdir. Sıcak çatışmaların yaşandığı Irak'tan ülkemize sıçratılmak istenen kıvılcıma karşı en büyük güvencemiz, şüphesiz Türk ordusudur. Sadece dıştan değil, içten gelebilecek tehlikeler karşısında da en büyük güvencemiz Türk ordusu ve onun sağduyusudur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber