Cezaevi firarisini vuran asker beraat etti

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi Abalı Jandarma Karakolu ekiplerinin yol kontrol noktasında 'Dur' ihtarına uymayarak otomobiliyle kaçan cezaevi firarisi 24 yaşındaki Muzaffer Görül'e ateş açarak ölümüne neden olan jandarma er Erkan Görgel hakkında 'meşru savunma' gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevi firarisini vuran asker beraat etti

Olay, 11 Kasım 2014 tarihinde meydana geldi. Kontrol noktasını gören ve 'Dur' ihtarı üzerine kaçmak isteyen ve Bingöl Açık Cezaevi firarisi Muzaffer Görül, er Erkan Görgel'in açtığı ateş sonucu başına isabet eden kurşunla öldü. Olayla ilgili tutuklanan er Erkan Görgel hakkında 'Kasten öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Muzaffer Görül'ün saat 13.30'da aracı ile Bingöl'den Diyarbakır yönüne giderken kontrol noktasına yaklaştığı sırada yanındaki silahı eline alarak hızla dönüp kaçmaya çalıştığı, mevzide görev yapan bir askerin bu sırada havaya ateş ettiği kaydedildi. Silah sesini duyan şüphelinin havaya 1, kaçan araca yönelik de 2 el ateş ettiğini ifade eden savcı, 1 kurşunun aracın arka camından girip koltuk başlığını delerek Muzaffer Görül'ün başına isabet ettiğini belirtti. Olay yerinde G-3 piyade tüfeğine ait 4 boş kovan bulundu. Savcı, er Erkan Görgel'in ateş ettikten sonra başka silah sesi duyduğunu iddia ettiği halde olay yerinde bulunan kovanların askerlere ait tüfeklerden kullanıldığının belirlendiğini, başka bir silahın ateş ettiğine dair kanıta rastlanmadığını bildirdi.

Diyarbakır 5'inci Agır Ceza Mahkemesi'nde geçen şubat ayında yargılanmaya başlanan Erkan Görgel 'kasten öldürme' suçlamasını kabul etmedi, gelen aracı kullanan kişinin elinde silah gördüğünü söyledi. İlk duruşmada tutuklu sanık Erkan Görgel'in tahliyesine karar verildi, dava güvenlik gerekçesiyle Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu mahkemedeki son duruşmaya sanık avukatı İlter Aksoylu katıldı.

Savcı, olayda ölen Muzaffer Görül'ün cezaevi firarisi olduğunu, kontrol noktasını gördükten sonra yakalanmamak için uzaklaşmaya çalıştığını ve üzerinde tabanca bulunduğunu, olay yerindeki askerlerin ifadesinin birbiri ile örtüştüğünü ifade etti. Savcı, sanığın olası kast ile öldürme suçunu işlediğine dair suç unsurlarının oluşmadığını kaydederek, eyleminin meşru savunma sınırları içerisinde bulunduğunu bu nedenle beraat kararı verilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber