Kredi kartı borcu 4 çocuğu sokakta bıraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da kredi kartı yüzünden aile dağılınca halalarına bırakılan birisi 2 aylık 4 çocuk, maddi gücü yetersiz olan halaları tarafından bir parkta polise teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi 11 Eylül Parkı'nda terk edilmiş 4 çocuk bulunduğu ihbarı üzerine polis olay yerine gitti. Burada çocukları polise teslim eden hala Armağan Y., en büyüğü 6 yaşında, en küçükleri 2 aylık 4 çocuğa bakamadığını belirterek, devletten yardım istediğini söyledi.

Çocukların annesi Songül B.'nin bir süre önce İzmir'den memleketi Giresun'a gittiği, inşaat işleriyle uğraşan baba Ethem B.'nin de çocukları ablasına bıraktığı öğrenildi. Parktaki çocuklar, 2 aylık Ayşe, bir yaşındaki Alparslan, 2 yaşındaki Nazar ve 6 yaşındaki Fatma Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne götürüldü. 6 yaşındaki abla, kucağına aldığı 2 aylık kardeşi Ayşe'ye hem ablalık hem annelik yaparak biberonla süt verdi. Çocuklar, polis merkezinin havuzunda oynamayı da ihmal etmediler.

Hala Armağan Y., çocukların annesi Songül ve babası Ethem B.'nin bir ay önce kredi kartı borcu nedeniyle ayrıldığını belirterek, "Kredi kartı ocak yıktı. 20 milyarlık borç, 60 milyar olmuş" dedi. Çocuk Şube Müdürlüğü'nün girişimleriyle 4 kardeşin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Yurdu'na verilecekleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber