İcra müdürlüğü ve katipliğine yapılacak atamalarda değişiklik

Adalet Bakanlığı, İcra Müdürlüğü'ne ve İcra Katipliği'ne yapılacak atamalarda bazı değişikliklere gitti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Kasım 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İcra müdürlüğü ve katipliğine yapılacak atamalarda değişiklik
18 kasım 2015 tarihli Resmi Gazetede yapılan değişiklikler şu şekildedir:

İcra müdür ve müdür yardımcılığı için icra katipliğinde aranan 3 yıl şartı 1 yıla indirildi

Madde 1 - 7/9/1991 tarihli ve 20984 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Katiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "üç" ibaresi "bir" olarak değiştirilmiştir.

İcra müdür ve müdür yardımcılığına atama şartları

Madde 3 - (Başlığıyla birlikte değişik: RG-19/11/2013-28826)

(2) İcra katipleri arasından yapılacak atamalarda;

a) İcra katibi olarak fiilen en az üç yıl çalışmış olmak,

b) Birinci fıkranın (c) bendindeki eğitim şartını taşımak,

c) Yapılan denetimler sonucunda, hakkında düzenlenen raporların olumlu olması, gerekir.

İCRA KATİPLİĞİNE YAPILACAK ATAMALARDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İLK DEFA ATAMADA İMLA KURALI ŞARTI KALDIRILDI

UNVAN DEĞİŞTİRME SINAVINA İSE SADECE 1 YIL GÖREV YAPMIŞ ZABIT KATİPLERİ GİREBİLECEK

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 3/A maddesinin birinci fıkrasının (i) bendinde yer alan ", imla kurallarına riayet edilmek" ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve ikinci fıkrasının (a) bendi ise aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"a) Bakanlık merkez veya taşra kadrolarında fiilen en az bir yıl zabıt katibi olarak görev yapmış olmak."

İcra katipliğine atama şartları

Madde 3/A - (Ek: RG-19/11/2013-28826)

İcra katipliğine açıktan ilk defa veya naklen atanacaklarda;

i) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen metinden daktilo veya bilgisayarla; verilen metne sadık kalınmak, imla kurallarına riayet edilmek ve anlam bütünlüğü korunmak suretiyle, kelime ve cümle tekrarına yer vermeden ve yanlış yazılan kelime sayısı toplam yazılan kelime sayısının yüzde kırkından fazla olmayacak şekilde üç dakikada en az doksan kelime yazmak,

Unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda;

a) Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanlar ile Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri personeli hariç olmak üzere, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında fiilen en az üç yıldır görev yapıyor olmak,

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ SINAVININ ÖSYM'YE YAPTIRILMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 7 - İcra müdür ve yardımcılığına atanmak isteyenler yazılı ve sözlü sınava tabi tutulur.

İcra katipleri arasından icra müdür ve yardımcılığına geçişler için kendi aralarında ayrı bir yazılı sınav yapılabilir.

Yazılı sınavlar Bakanlık tarafından yapılabileceği gibi diğer resmi kurumlara da yaptırılabilir. Yazılı sınavın Bakanlık dışındaki bir kuruma yaptırılması halinde yeri ve tarihi ile usul ve esaslarına ilişkin hususlar, Bakanlık ile sınavı yapacak kurum arasında yapılacak bir protokol ile tespit edilir.

İcra katipliğine ilk defa açıktan veya naklen atanacaklar, merkezi sınavda başarılı olanlar arasından sınav birimi tarafından yapılacak uygulama sınavı ve sözlü sınava; unvan değişikliği suretiyle atanacaklar ise uygulama sınavına ve sözlü sınava tabi tutulur. Bakanlık sözlü sınavı oluşturacağı sınav kurulu aracılığıyla da yapabilir.

Sınav için gereken ücretler başvuru sırasında adaylardan alınır."

Sınav şekilleri

Madde 7 - (Başlığıyla birlikte değişik: RG-19/11/2013-28826)

İcra müdür ve yardımcılığına atanmak isteyenler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak yazılı sınav ile Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınava tabi tutulurlar.

İcra katipleri arasından icra müdür ve yardımcılığına geçişler için kendi aralarında ayrı bir yazılı sınav yapılabilir. Bu sınav, Bakanlık tarafından diğer resmi kurumlara da yaptırılabilir.

Yazılı sınavın yeri ve tarihi ile usul ve esaslarına ilişkin hususlar Adalet Bakanlığı ile sınavı yapacak kurum arasında yapılacak bir protokol ile tespit edilir.

Sınav ücreti başvuru sırasında adaylardan alınır.

İcra katipliğine ilk defa açıktan veya naklen atanacaklar, merkezi sınavda başarılı olanlar arasından sınav birimi tarafından yapılacak uygulama sınavı ve sözlü sınava; unvan değişikliği suretiyle atanacaklar ise uygulama sınavına ve sözlü sınava tabi tutulurlar.

SIRALAMA, TERCİH EDİLEN KOMİSYON BAZINDA YAPILACAK

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 11/A maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki altıncı fıkra eklenmiştir. "Bakanlık tarafından bir sınav birimine birden fazla komisyon için sınav yapma yetkisi verilebilir."

"Adaylara en fazla üç komisyon için başvuruda bulunma hakkı tanınabilir. Ancak adaylar, merkezi sınavda aldıkları puan durumlarına göre tercih ettikleri komisyonlardan yalnızca birinin uygulama sınavı listesine dahil olabilir. Merkezi sınav puanı, tercih ettikleri komisyonlar için oluşturulan uygulama sınavı listeleri için yeterli olmayan adaylar uygulama sınavına girmeye hak kazanamaz."

İcra katipliği uygulama ve sözlü sınavlarına çağrılacakların belirlenmesi

Madde 11/A - (Ek: RG-19/11/2013-28826)

(5)Sınav biriminin yetki alanında birden fazla komisyonun bulunması halinde, bunlardan en çok üç komisyon için ilan edilen kadrolara atanmak üzere müracaat edilebilir. Müracaatlar değerlendirilirken bu maddeye göre, her bir komisyonun merkez ve mülhakatındaki yerler için ilan edilen kadroların toplamı dikkate alınmak suretiyle sıralama yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber