Mecliste bu hafta görüşülecek konular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2006 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki gensoru önergesi ile Anayasa değişikliği için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, yoğun bir hafta geçirecek. 10 Ekim Salı günü saat 14.00'de toplanacak Genel Kurulda, öncelikle CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

Önergede, OKS sınavının yerleştirme boyutuyla ?tam bir skandala? neden olduğu, Anadolu ve Fen liseleri ile diğer Anadolu liselerinin yüzde 17.6'lık boş kapasiteyle eğitim-öğretime başladığı belirtildi. Çelik'in, Talim ve Terbiye Kurulunda 167 uzmanı görevden uzaklaştırdığı, bu uzmanların ise hemen hemen tümünün yargı kararıyla göreve iade edildiği ifade edilen önergede, ?Çelik ile Cumhuriyet okullarına küfür, argo, hakaret, antilaik söylem ve eylem içerikli yayınlar girmiştir? ifadesine yer veriliyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Gensoru görüşmelerinin ardından Anayasada, milletvekili seçilme yaşının 30'dan 25'e indirilmesine ilişkin değişiklik teklifi görüşülecek ve ilk tur oylama yapılacak. Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin ardından maddelerine geçilmesi oylanacak, daha sonra yürütme ve yürürlükle birlikte 3 madde gizli oya sunulacak.

Teklifin ikinci tur oylaması ise ilk görüşmelerin üzerinden 48 saat geçtikten sonra, 12 Ekim Perşembe günü yapılacak. 2. tur oylamada, teklifin maddeleriyle birlikte tümü de oylanacak.

Genel Kurul'da, 11 Ekim Çarşamba günü, görüşmeleri yarım kalan Tohumculuk Yasa Tasarısına devam edilecek. Tasarı, temel yasa olarak 2 bölüm halinde görüşülecek. Tasarının görüşmeleri, 1. bölümü üzerinde verilen önergelerle sürecek.

Genel Kurul, 10 Ekim Salı günü 14.00'ten çalışma programı bitimine kadar, 11 Ekim Çarşamba günü 13.00-23.00 saatleri arasında, 12 Ekim Perşembe günü ise saat 13.00'den ikinci tur oylamanın tamamlanmasına kadar çalışacak.

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas komisyonları da çalışmalarını sürdürecek.

AK Parti grup başkanvekilleri tarafından verilen ve seçimlere katılan bağımsız adaylara birleşik oy pusulasında yer verilmesine ilişkin yasa teklifi, 10 Ekim Salı günü görüşülecek.

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Dönüşüm Alanları Hakkındaki Yasa Tasarısını, 10 Ekim Salı günü ele alacak.

AB Uyum Komisyonu, yeni dönemdeki yol haritasını 12 Ekim Perşembe günü yapacağı toplantıda belirleyecek.

Yaş Sebze, Meyve, Kesme Çiçek ve Narenciye Araştırma Komisyonu, 10 Ekim Salı günü toplanacak. Dilovası Araştırma Komisyonu ise 11 Ekim Çarşamba günü yapacağı toplantıda çalışmalarını değerlendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber