Havada kampanya yarışı var

Türk Hava Yolları (THY), Pegasus ve Onur Havayolları'ndan son haftalarda ciddi kampanyalı bilet haberleri gelmeye başladı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havada kampanya yarışı var

Güntay Şimşek

YÜZ BİNLERCE PROMOSYON BİLETİ!

Bu defa patron değil, havayolları çıldırmış durumda. Bilet fiyatlarında indirim oranları ve promosyonlu olarak satılacak bilet adetleri adeta havada uçuşuyor. Türk Hava Yolları (THY), Pegasus ve Onur Havayolları'ndan son haftalarda ciddi kampanyalı bilet haberleri gelmeye başladı. Rekabetin üst düzey olduğu sektörde, doluluk oranlarını artırarak verimliliği yukarı çekmek, yolcuların yüzünü güldüren promosyonlarla havayollarına bağlılıklarını artırmak için kampanyalar yapılıyor. Ancak kısa sürede satılması hedeflenen bilet sayısı inanılır gibi değil. Yaklaşık bir milyon adedi bulacağını söylemek mümkün. Ancak promosyon biletlerinde seyahat değişikliğini ve iadeyi havayollarının kabul etmediğini hatırlatmış olayım. Datça Tüketici Hakem Heyeti'nin promosyon bilet konusunda tüketici lehine vermiş olduğu kararın ilgili makamlar nezdinde nasıl bir düzenlemeyle neticeleneceğini şimdilik beklememiz gerekiyor. Bu hatırlatmadan sonra hem cebinizi hem de yüzünüzü güldürecek promosyonlara geçelim.

THY'DEN PLANLI VE SÜRPRİZ KAMPANYALAR

THY sanal ortam ve sosyal medyada kısa süreli promosyonlarla sürprizler yapmaya devam ediyor. Mesela, 1 Aralık Salı günü, bilet ve rezervasyon işlemi yapıp, 1 Nisan-31 Mayıs 2016 arasında uçmak isteyenler için Türkiye'nin her noktasına, her şey dahil tek yön 59 TL'den kampanya yapıldı. Benzer promosyonlu biletler yurtdışı ve yurtiçi uçuşlarda sık sık ama sürprizlerle tekrarlanıyor, faydalanmak için takip etmek gerekiyor. Bir de planlı, programlı olarak belli alanlara ve belli rotalara yönelik kampanyalar var.

"Şimdi kayak zamanı" sloganı ile kayak yapmayı sevenlere ve golf tutkunlarına özel bir kampanyaya imza atan THY, yolcuların golf ve kayak ekipmanlarını ücretsiz taşıyacağını taahhüt ediyor. Ayrıca 31 Aralık 2016 tarihine kadar kişi başına bir adet dalgıç takımını Akabe, Hurghada ve Sharm El Sheikh varışlı veya çıkışlı uçuşlarda ücretsiz taşıma kampanyası uygulanıyor. Kamp ve spor malzemelerinin taşınma ve ücret kurallarıyla diğer promosyonlar için THY sitesine göz atın.

12. YIL HATIRASINA 550 BİN BİLET

Onur Air, tarifeli uçuşlara başlamasının 12. yıldönümünde özel dev bir kampanyayı hayata geçirdi. 9 Aralık 2003'te tarifeli seferlere, ekonomik fiyatlarla başlayan Onur Air, yıldönümü sebebiyle, Aralık 2015'te başlayıp 5 Ocak 2016 tarihinde sona erecek kampanya kapsamında 550 bin adet bileti satışa açtı. Havayolu, 2016 yılı boyunca geçerli olacak 550 bin bileti yurtiçinde her şey dahil 39 TL, yurtdışında ise her şey dahil 39 dolardan satışa sundu. Kampanya havayolunun web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılan satışlar için geçerli.

10. YIL İÇİN 100 BİN BEDAVA BİLET

Pegasus Havayolları, 1 Kasım 2005'te Sabiha Gökçen- Adana seferiyle başladığı iç hat tarifeli uçuşlarında 10 yılı geride bıraktı. 10. yıl sebebiyle, mobil uygulama üzerinden alınacak biletlerle birlikte 100 bin adet bileti de bedava verecek. Akıllı cep telefonlarına Pegasus'un mobil uygulamasını indiren seyahat tutkunları, 2 Aralık'ı 3 Aralık'a bağlayan gece başlayan kampanyayla aldığı bir iç hat veya dış hat biletine karşılık bir tane de bedava kazanmış olacak. Sadece ilk 100 bin bilet için geçerli kampanyada, bedava biletin tüm vergi ile harçları da Pegasus tarafından ödenecek. Promosyonlu biletler, 31 Mart 2016 tarihine kadar kullanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber