Milletvekili Oral'ın çekleri karşılıksız çıkıyor iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Oral'ın çekleri karşılıksız çıktı

CHP Denizli Milletvekili Veli Haşim Oral'ın tekstil, kuyumcu ve mermercilere verdiği çeklerin karşılıksız çıktığı ileri sürüldü. Alacaklılardan bazıları ellerinde çeklerle CHP İl Başkanlığı ile Merkez İlçe Başkanlığı'na başvurarak yasal yollara başvuracaklarını söyledikleri, bazı alacaklıların da icra takibi başlattığı ileri sürüldü.

Milletvekili Veli Haşim Oral'ın özellikle tekstilciler ve bazı partililerle yaptığı ticari işlerde verdiği çeklerin karşılıksız çıkması üzerine endişeye kapıldıklarını söyleyen alacaklılar, CHP Denizli İl Başkanlığı'na başvurarak çözüm bulunmasını istedi. Ellerinde Oral'ın karşılıksız çekleri olan Bekir Aydınlık, Atilla Bıçak, Turki Tekstil Temsilcisi, Troya Tekstil sahibi, Oscar Tekstil ortakları ve 6 kuyumcu, CHP İl Başkanlığı ile Merkez İlçe Başkanlığı'ndaki parti yöneticilerine sorunu anlattı. Bu arada Kocabaş Beldesi'nde faaliyet gösteren bazı mermercilerde de Oral'a ait çeklere rastlandığı kaydedildi.

Veli Haşim Oral'ın milletvekili seçilmeden önce tekstil ihracatı işlerinde aracı olarak çalıştığı ve karşılıksız çekleri o dönemde mal aldığı tekstilcilere verdiği de öne sürüldü. Oral'ın, tekstilci Muharrem Yılmaz ile ortak olduğu ve kendilerine ait bir de iddaa bayiliği bulunduğu kaydedildi.

ÇEKLERİN TUTARI 2 MİLYON YTL'Yİ BULUYOR

Veli Haşim Oral'ın, piyasaya verdiği ve karşılıksız çıktığı öne sürülen çekleri nedeniyle CHP Denizli Teşkilatı da sıkıntı yaşamaya başladı. Yaklaşık 2 aydan bu yana seçim bölgesi Denizli'de hiç görülmeyen, tören ve etkinliklere katılmayan, çok sevdiği Denizlispor'un karşılaşmalarına bile gelmeyen Haşim Oral'ın piyasaya verdiği karşılıksız çeklerin tutarının 2 milyon YTL'yi bulduğu, Oral'ın cep telefonuna iki aydır ulaşılamadığı belirtildi. Telefon numarasını değiştirdiği belirtilen Oral'ın yeni numarasını kimseye vermediği ileri sürüldü.

Haftalardır milletvekili Veli Haşim Oral'a ulaşmaya çalışan alacaklılar, defalarca cep telefonunu aradıklarını ama cevap verenin olmadığını belirterek, ?Cep telefonu kapalı. Meclis'i arıyoruz ama ya ?yok' diyorlar veya yurtdışında olduğunu söylüyorlar. Bu devirde milletin temsilcisine güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? diye konuştu.

PARTİ YÖNETİCİLERİ DE ULAŞAMIYOR

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, Oral'ın karşılıksız çıktığı söylenen çekleriyle ilgili başvuruların kendilerine de yansıdığını, kendisinin de yaklaşık bir aydır partisinin milletvekili Haşim Oral'a ulaşamadığını söyledi.

Şu ana kadar kendisine 3 kişinin Haşim Oral'ın verdiği çeklerle ilgili başvurduğunu söyleyen Ertemur, Oral'ın altı aydır parti il teşkilatına uğramadığını belirterek, ?Kendisine ulaşamadığım için konu hakkında bilgi sahibi değilim. Bu nedenle olayla ilgili değerlendirme ve açıklama yapamam. Kendisine ulaşmaya çalışıyorum. En azından bir basın toplantısı düzenleyip, kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Birkaç gün daha kendisine ulaşmaya çalışacağım. Açıklama yapmasını isteyeceğim? dedi. Ertemur, partililerin de kendisini son günlerde konuyla ilgili sık sık aradığını belirtti.

CHP İl Başkanlığı'nda görevli sekreterin de yaklaşık 1.5 aydan bu yana sürekli Veli Haşim Oral'dan çek alan kişiler tarafından arandığı, Oral'a nasıl ulaşacaklarını öğrenmek istedikleri, ancak sonuç alamadıkları öğrenildi.

Bu arada ellerinde karşılıksız çek olduğunu söyleyen alacaklıların CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Genel Başkan Deniz Baykal'ı da arayarak şikayetçi oldukları öğrenildi. CHP Genel Merkezi'nin de Denizli örgütünü arayarak, ?Bu işi milletvekiliniz ile birlikte çözün? talimatı verdiği kaydedildi. İl Başkanı Ertemur, ?Ankara'ya ulaşan şikayetlerle ilgili Genel Sekreter Sav ve Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal çok rahatsız. Bu iş ne olacak, çözüldü mü? diye bizi arıyorlar. Ancak milletvekilimize bir türlü ulaşamıyoruz? dedi.

NEŞŞAR: YURDIŞINDA

CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar ise milletvekili arkadaşı Veli Haşim Oral'ın yaz başından beri sürekli yurtdışında olduğunu, TBMM'ye ise çok seyrek geldiğini söyledi. Oral'la ilgili iddiaları ve şikayetleri duyduklarını ve bildiklerini belirten Neşşar, ?Oral'ı TBMM'de seyrek görüyoruz. İddiaları da biliyoruz. Ancak bu konuda bana bir şey sormayın? dedi.

Oral'ın TBMM'deki sekreteri ise Haşim Oral'ın 1.5 aydan bu yana yurtdışında olduğunu, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu üyesi olduğu için Brüksel'e görevle gittiğini söyledi. TBMM'de Dış İlişkiler Komisyonu üyesi olan Oral, bir süre önce CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti. Haşim Oral'ın TBMM'nin yeni yasama yılı açılış törenlerine katılmadığı da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber