Davutoğlu: Hendek, demokrasiye, halka, vatana ihanettir

Başbakan Davutoğlu, Kobani olaylarından bu yana siyasi sicilini giderek bozan HDP, şimdi de hendeklerle, barikatlarla kendisini var etmeye çalışıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2015 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Hendek, demokrasiye, halka, vatana ihanettir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz bir Rusya uçağını düşürmeye karar almadık, kararımız kendi hava sahamızı korumaktı. Rus uçağı, Rusya, Suriye veya uluslararası hava sahasında düşürülmedi" dedi.

Bulgaristan'a bir günlük çalışma ziyaretinin ardından, bTV adlı özel televizyon kanalına konuk olan Davutoğlu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile son iki ayda üçüncü kez bir araya geldiğini anımsatarak, geleneksel olarak Kıbrıs ve Azerbaycan'a yaptığı ilk ziyaretlerinin ardından Bulgaristan'a da geldiğini kaydetti.

Davutoğlu, bu ziyaretin, Bulgaristan'ın Türkiye için önemli bir müttefik ve dost olduğunu gösterdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(İki ülke arasındaki) Üst Düzeyli Stratejik İşbirliği Kurulu'nun, nisan ayında Sofya'da bir araya gelmesine karar aldık. Orada yatırım, ticaret, enerji, ulaştırma, sağlık ve tarım sektöründe işbirliğimizin yeni çerçevesini belirleyeceğiz. Bugün muazzam bir işbirliği yapma temelimiz mevcut. Amacımız, ticaret hacminin 5 milyardan 10 milyar dolara, Bulgaristan'daki Türk yatırımlarını da 2 milyardan 5 milyar dolara çıkarmaktır. Enerji sektöründe işbirliğimizi ele alacağız, İstanbul'u Sofya'ya hızlı trenle bağlayacağız. Sığınmacılar ve kaçak göç ile ilgili olan, ilişkilerimizin başka bir yönü konusunda ortak gündemimiz var".

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin soru üzerine Davutoğlu, "Biz bir Rusya uçağını düşürmeye karar almadık, kararımız kendi hava sahamızı korumaktı. Uçak, Rus uçağı, Rusya, Suriye veya uluslararası hava sahasında düşürülmedi" diye konuştu.

Davutoğlu, Türk ordusuna verilen talimatların hava sahası, kara ve deniz sınırlarının korumasıyla ilgili olduğunu ifade ederek, Rus uçaklarının ihlalleriyle ilgili Türkiye'nin belirlediği ve Rusya ile daha önce üst düzeyde paylaşmış olduğu kurallara değindi.

"Eğer bir provokasyon varsa, o provokasyonu Rusya yapmıştır"

Davutoğlu ,Türkiye'nin hava sahasının dokunulmazlığına herkesin saygı göstermesi gerektiğinin altını çizerek, "Türkiye, çevresinde süren birkaç iç savaşın arasında bulunuyor ve bizler sınırlarımızı korumak zorundayız" dedi.

Hendek, demokrasiye, halka, vatana ihanettir

"Kobani olaylarından bu yana siyasi sicilini giderek bozan HDP, şimdi de hendeklerle, barikatlarla kendisini var etmeye çalışıyor. Bu yol, yol değildir. Hendek siyasetinin devamı, bir ötesi adımı yer altı siyasetidir. Bütün bunlar ise demokrasiye ihanettir, halka ihanettir, vatana ihanettir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber