Kılıçdaroğlu: Başkanlık sistemi tartışılabilir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,"Biz her şeyi Anayasa'ya bağlamışız, ondan önce altındaki yasaların düzelmesi lazım. Darbe hukuku yüzünden parlamenter sistem çalışmıyor" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Başkanlık sistemi tartışılabilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "Başkanlık sistemi tartışılabilir, biz tartışılamaz demiyoruz. Biz, "başkanlık sistemi derken ne demek istiyorsunuz, çıkın halka açıklayın" diyoruz. Biz parlamenter sistemi savunuyoruz. Anayasa'da sistemi tıkayan bir durum yok aslında. Yasaları değiştirdiğiniz zaman, darbe hukukunu ortadan kaldırdığınız zaman, parlamanter sistem yürür. Başkanlık sistemiyle federal bir sistem mi öneriliyor? "Başkanlık sitemi" derken ne demek istediklerini söylesinler, biz de fikirlerimizi açık açık söyleyelim" dedi.

Habertürk'te Doğu ve Güneydoğu'da tırmanan terör olaylarının acilen çözülmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Terör örgütü PKK'nın, bölgeye silah yığdığını defalarca söyledik. Olaylara iki cepheden bakabilmemiz lazım. Terörden kötü etkilenen bir halk var. Göç ediyor insanlar, bu karda kışta nereye gidecekler? Devlet bu insanlara kucak açmış durumda değil. Biz hala bu sorunun toplumsal uzlaşmayla çözüleceğine inanan bir partiyiz. Geçmişte hatalar yapıldığını iyi biliyoruz, bu hatalar sadece AKP'nin yaptığı hatalar da değil" dedi. Bölge halkının yaşanan olaylardan dolayı çaresiz olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer 300 bin kişi göç ediyorsa bölgeden, bunun oturulup düşünülmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber