Bu hastane hasta dostu: Hekim seçme hakkınız var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇEKİRGE ÇOCUK HASTANESİNDE HEKİM SEÇME DÖNEMİ BAŞLATILDI, 26 UZMAN DOKTORUN HER BİRİ İÇİN ODALAR OLUŞTURULDU


Çekirge Çocuk Hastanesi Başhekimi İlhan Dindar:

*"Seçilen Hekimle Daha Başarılı Tedavi Yürütülebilecek"

*Hastalar, İstediği Doktor İçin İnternet Ve Telefonla Randevularını Alıp, Aynı Uzmana Aynı Poliklinikte Muayene Olabilecek


Bursa'da Çekirge Çocuk Hastanesi, hasta hakları ve bebek dostu uygulamalarından sonra, hekim seçme hakkı çalışması ile 26 uzman doktoruna birer oda tahsis ederek, hastaların sürekli aynı doktorlara muayene olmalarına imkan sağladı. İnternet ve telefonla istediği doktor için randevu alan hastalar, uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdi.

Çekirge Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor İlhan Dindar, çocukların hastalık durumlarının daha düzenli takibine imkan sağlayan hekim seçme hakkının ekim ayından itibaren uygulamaya alındığını belirterek, "Artık hastanemizde görevli 26 uzman arkadaşın her birisinin odası bulunuyor. Eskiden 10 olan poliklinik sayısı 26'ya çıktı. Hasta kayıt kabul büroları, kısa mesaj, www.cch.gov.tr web adresimiz üzerinden, hastalarımız kendi hekimlerinin çalıştığı poliklinikten randevu alarak aynı uzmana sürekli muayene olma imkanına kavuştu. SSK döneminde 10 olan poliklinik sayısı 26'ya çıktı. Her bir uzman doktorumuza oda tahsis edip, her hekimi poliklinikte bulma imkanı sağladık. Branşlarına uygunlukla ilgili gelişmişlikleri ve hasta ile diyologlar göz önünde bulundurulduğunda, hastanın hekimini seçmesi bir avantaj oluyor. Hekim seçme hakkı hastanemizde başladı. Randevularını alan hastalarımız, istedikleri hekime muayene olabilmektedir. Bütün uzmanlar için birer oda tahsis edilmiştir. Hekimin odası da belli olduğu için hastalar kolaylıkla hastane içinde doktorlarımıza ulaşabilecekler" dedi.

Web sayfasından, hastane içindeki panolardan doktorların çalışma saatlerini kolayca takip etme imkanı sağladıklarını anlatan Dindar, "Takip ve tedavilerini aynı odada, aynı hekimle bulup sürdürebilmek çok büyük kolaylık ve avantajlar sağlıyor. Bu uygulama hastanın hekime ulaşmasını kolaylaştırdı. Güven duyduğu hekimle irtibatının devamını sağladı. Muayeneyi yapan hekim bakımından da, hastaların kendi portföyünde takip edilmesi itibariyle güzel bir hizmet olmuştur. Hastalarımız tedavileri, kontrollerini hep memnun oldukları hekimleri ile sürdürecektir. Hekimle daha iyi irtibat kuran hasta grubu da hekim için avantaj. Performansı yüksek olan ve hastaların tercih ettiği doktorlar da ön plana çıkacak" diye konuştu.

Sağlıkta dönüşüm projeleri kapsamında Hasta Hakları Birimi'nin 2006 yılının başından beri uygulandığını hatırlatan Başhekim İlhan Dindar, "Bu kurulda, hastaların tıbbi veya psikolojik bir sıkıntıları olduğunda, bu birim devreye girmektedir. Başhekim yardımcısı, hasta temsilcisi ve idareden bağımsız bir temsilcinin olduğu kurul, hastanın şikayetini detaylı olarak inceleyerek neticelendirmektedir" şeklinde konuştu.

Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde bebek dostu hastaneler, bebek dostu iller kapsamında, Çekirge Çocuk Hastanesi'nin de Bebek Dostu Hastane ünvanına sahip olduğunu kaydeden Başhekim İlhan Dindar, "Sağlık Bakanlığı profosyonellerinin değerlendirilip verdiği 'Bebek Dostu Hastane' ünvanını taşımaktan gurur duyuyoruz. İlk 6 ay da biberonların atılıp anne sadece sütünün verilmesi, 2 yaşına kadar anne sütü ile desteklenmesi projesinde, anneleri bilinçlendirdik. Geleceğe yapılan en iyi yatırım, bu bilinçlendirmedir. İlk 6 ay anne sütü dışında, bebeklerin hastalığı yoksa kesinlikle çocuklara başka bir gıda verilmemesini tavsiye ediyoruz. Bu uygulama ile alakalı da sene boyunca yeni doğan ünitemiz annelere bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Hastalar ise, yeni uygulamadan mutlu olduklarını belirterek, "Çok iyi bir düzenleme. Doktora gidiyoruz, önerdiği tedaviyi başka bir doktor değiştiriyor. Böyle olması, hep aynı hekime gidebilme imkanının hazırlanması çok güzel bir uygulama oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber