'Puta tapsanız bile bu kadar vicdansızlık olmaz'

Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı asker ve polislerin yakınları, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'le görüştü. Heyette yer alan Polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, "Yaşıyorlar mı? Öldürdüler mi bilmiyoruz. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Kızım baba demeyi unutuyor. Allah rızası için puta tapan insan bile olsanız inandığınız her şey neyse onun aşkı için yalvarıyorum. Bari bir sesini duyalım, sağlar mı bilelim." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Puta tapsanız bile bu kadar vicdansızlık olmaz'

Aileler adına konuşan Gürsel Özbey, oğlundan 95 gündür haber alamadığını, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüştüklerini, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını vurgulayarak, "Bu savaşın ve ölümlerin sonu yok. Bize yazık değil mi? İşimizi gücümüzü bırakmışız" diye konuştu.

Müslüm Altıntaş'ın annesi Songül Altıntaş ise sürekli oğlunun ne halde olduğunu düşündüğünü belirterek şunları anlattı: "Ne istiyorlar bizden. Para mı istiyorlar ne istiyorlar biz de bilmiyoruz. Oğlumun fotoğraflarına bakıyorum sürekli oğlum bana 'anne gel beni kurtar' diyor. Niye bu işkenceyi bu çocuğa yapıyorlar. Niye bırakmıyorlar anlamıyorum ki. Ne anlaşmanız varsa yapın yeter artık."

Polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak ise gözyaşları içinde şöyle konuştu:

"Biz ne yaptıklarını bilmiyoruz. Ayağını mı kestiler, yaşıyorlar mı? Öldürdüler mi bilmiyoruz. Defalarca görelim dedik bu kadar vicdansızlık olmaz. Kızım baba demeyi unutuyor. Allah rızası için puta tapan insan bile olsanız inandığınız her şey neyse onun aşkı için yalvarıyorum. Bari bir sesini duyalım, yüzlerini görelim, sağlar mı bilelim. Para mı istiyorlar, buradaki ailelerin maddi durumu ortadadır."Grup Başkanvekili Baluken de ailelerin yaşadıkları sıkıntıyı Meclis'in çözmesini istediklerini belirterek, ailelerin defalarca Meclis'e geldiğini, kendilerinin bu konuyu gündemleştirdiklerini, bu konu hakkında araştırma önergesi verdiklerini ve Meclis'in devreye girmesini istediklerini savundu.

Baluken, şöyle devam etti: "O gün o araştırma komisyonu kurulsa ve temaslarda bulunsaydı bu insanlar belki bugün ailelerinin yanında olacaklardı. Meclis'ten kurulacak bir komisyonun girişimde bulunması durumunda eli boş dönmesi imkansızdır. Bir türlü bu siyasi kibirlerini bir tarafa bırakıp insan olmayı denemiyorlar. Görüşmeler de yaptık. Madem siz yapmıyorsunuz biz HDP olarak inisiyatif alıp gitmek istiyoruz dedik. Bunun için çatışmaları, operasyonları durdurmanız bizi Kandil ile teması sağlamanız lazım dedik. Bırakın durdurmayı kent merkezlerini mezarlık haline getirdiler. Operasyonları durdurun biz bu konuda inisiyatif almak istiyoruz. 1-2 hafta savaşa ara versinler ne kaybedecekler. Gelsin bütün bu sokağa çıkma yasakları, operasyonel süreçler, çatışma süreçlerini durdursunlar. Bu süre içerisinde biz kaç canı kurtarırsak, kaç ailenin yaşamış olduğu sıkıntıya çare bulursak belki savaş iradesini geriletme şansını bulacağız. Başbakan'a iletmişler. Biz inisiyatif almaya hazırız. Bu operasyonel süreci durdursunlar biz derhal heyetimizi oluşturup bu konuda girişimleri başlatacağız. Açık söylüyorum benim hiçbir umudum yok bu hükümetten. Bu konuda bizimle ilgili yaptıkları tek bir görüşme yoktur. Başbakan'ın o sözü sizi yumuşatmak içindir."

'RANDEVU TALEBİNE OLUMLU YANIT VERECEĞİZ'

Gazetecilerin "Başbakan'ın randevu talebine yanıtınız ne olacak" şeklindeki sorusu üzerine Baluken, "Talep bize geç saatte iletildi. 30 Aralık için böyle bir planlama yapılabilir. Eş başkanımız ile görüşüp netleştireceğiz. Biz herkesle görüşmeye açık olduğumuzu, siyasette diyalog kanallarını açık olması gerektiğini ifade ediyoruz. Gelen bu talebe olumlu cevap vereceğiz. Umarız, Türkiye'de yaşanan sıkıntıların giderilmesine katkı verecek bir görüşme olur" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber