Olası siber savaş durumunda Türklerin eli boş değilmiş!

Türk hackerların, uluslararası hacker grubu Anonymous'un sitesini ele geçirdikten sonra AKŞAM'a yaptığı açıklamalar dış basında geniş yankı buldu. 'Tedirginiz' diyen Rus basınından, "Türklerin eli boş değilmiş" yorumu geldi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 08:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Olası siber savaş durumunda Türklerin eli boş değilmiş!

SELİM KARAHAN

Türkiye son haftalarda yoğun bir şekilde siber saldırılara maruz kalıyor. Bu saldırılar Anonymous'un Türkiye'yi tehdit etmesiyle başladı. Ancak bilişim uzmanları Türk bankalarına yönelik saldırılar için Rusya'yı işaret etti. Tüm bunlar yaşanırken Türk hackerlar, Anonymous'un sitelerini ele geçirdi. Ayyıldız Tim kurucusu 'Cedkan Bir Yafes'in AKŞAM'a yaptığı açıklamalar da Rus basınında ciddi anlamda paniğe neden oldu.

'İNTİKAMA HAZIRLANIYORLAR'

Rus Utro gazetesinde "Türk hackerlar intikama hazır" başlığıyla çıkan haberde gerilen ilişkiler dikkate alındığında tehdidin ciddiye alınması gerektiğine dikkat çekildi. Rusya devlet ajansı Sputnik ise "Türk hackerlar Rus devlet sitelerini çökertmeye yemin etti" başlığıyla verdiği haberde şu ifadeleri kullandı:

"Akşam gazetesinin haberi doğruysa siber savaşta Türkiye'nin eli boş değil demektir. Türkiye, olası bir siber savaşta gayet başının çaresine bakabileceğini kanıtladı."

ATATÜRK RESMİNE DİKKAT!

RIA Novosti ajansı da AKŞAM'ı kaynak göstererek "Anonymous'un sitesine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün fotoğrafını koydular" ifadelerini kullandı ve 'Cedkan Bir Yafes'in Rusya'yla ilgili açıklamalarının ciddi bir tehdit olduğuna işaret etti.

Rusya, Belarus, Ukrayna ve Almanya'da gündem oldu

Ayyildiz Tim'in gerçekleştirdiği saldırı ve yaptığı açıklamalar sadece Rusya'da yer bulmadı. Ukrayna merkezli Obozrevatel, açıklamaların ardından Rus bakanlık sitelerinin tehlike altında olduğunu belirtti. Belarus basını da Türk hackerların, ülkede bankacılık hizmetlerinin aksamasına sebep olan saldırılara cevap olarak, Rusya'ya saldırı hazırlığında olduğunu belirtti. Alman basını ise açıklamalara yer vermeden son dönemlerde Türkiye7nin bir siber savaşa girdiği yorumunda bulundu.

12 siteyi daha ele geçirdi

TÜRK hacker grubu Ayyıldız Tim yaptıkları açıklamanın ardından sonra Rus sitelerini hedef almaya başladı. Grup Facebook sayfasında "Rusya'ya saldırılar devam etmekte. Ayyıldız Tim rütbelileri, gönüllüleri ve erleririyle savaşa devam" mesajıyla beraber hacklediği 12 Rus sitesinin adreslerini paylaştı.

Ayyıldız Tim ne demişti?

Ayyıldız Tim kurucusu 'Cedkan Bir Yafes' AKŞAM Ekonomi'ye; Anonymous'a gerçekleştirilen hack saldırısının detaylarını anlatıp şunları söylemişti: "Türk devletini küçük düşürmeye çalışanlara dersini verdik. İnternet aleminde Türkiye'yi savunmaya devam edeceğiz. Şu anda Rus bakanlık ve savunma siteleri bir numaralı hedefimizdir."

Saldırı devam ediyor ama olağanüstü bir durum yok

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son siber saldırıların Türkiye tarihinin en büyüğü olduğunu ancak başarıyla atlatıldığını açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV canlı yayınına konuk oldu. Bakan Işık, Türkiye'ye yönelik siber saldırılarla ilgili olarak "Saldırılar devam ediyor ama olağanüstü bir durum yok. Koordinasyonların son olaydan sonra ciddi şekilde arttığını gördük" ifadelerini kullandı.

TARİHİN EN YOĞUN SALDIRISI

14 ve 24 Aralık'taki saldırıların Türkiye tarihinin en yoğun saldırıları olarak literatüre geçtiğini belirten Işık "Kimden geldiği tam belli değil. Şu ülkeden bu ülkeden gelmiştir demek doğru değil. Yoğun saldırının amacının siteyi çökertmek değil sisteme girişi engellemek veya sistemi yavaşlatmak amacına yönelik. Bu saldırılar atlatıldı."

Bakan Işık bunun yanında 2016 için genel ekonomik tahminlerini de açıkladı. 2016'da 3,5-4 arası büyümenin çok rahat yakalanacağını ifade eden Işık sözlerine "Cari açıkta olumlu bir gelişme var. 2015'ten daha iyi bir yıl olacağını öngörmek doğru olur" diyerek devam etti.

Seri üretim tarihi verdi

Fikri Işık yerli oto projesinin takvime uygun ilerlediğini belirterek "2018'in mayıs haziranında piyasaya çıkarmayı hedefledik. 2020'den önce de seri üretimi başlatacağız" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber