Balıkesir'in sanal bir tıp fakültesi var

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Ekim 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternete girip Balıkesir Üniversitesi'nin (BAÜ) sitesine bakanlar fakülteler sırasının ilk başında tıp fakültesini görüyor. Ancak bu fakülte bürokratik ve maddi engeller nedeniyle bir türlü faaliyete geçemiyor.

Balıkesir Tıp Fakültesi'nin kurulması yılbaşında TBMM tarafından onaylanmış, geçen martta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. İçinde Sağlık Bilimleri Enstitüsü de bulunan fakülte için 800 kişilik kadro verilmişti. BAÜ Rektörlüğü, fakültenin bu yıl öğretime yetişemeyeceği ortaya çıkınca Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden öğrenci alımı için girişimde bulundu. Uludağ Üniversitesi bu öneriye sıcak bakmasına karşın YÖK uygun bulmadı. Fakülteye Bandırma da talip oldu, ancak o girişim de sonuçsuz kaldı.

Kampanya askıya alındı

3 milyon YTL'nin toplanması için geniş platformlu bir toplantıyla halkın desteğinin sağlanmasını öneren Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine bu kampanyayı askıya aldıklarını belirtti. Fakülte için geçici olarak kullanılması düşünülen Mediko-Sosyal Merkezi inşaatında da hiçbir gelişme yok.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber