Cizre'de PKK'ya kapılar kapandı

PKK'ya yönelik süpürme operasyonlarının aralıksız sürdüğü Cizre'de köşeye sıkışan teröristler gizlenmek için vatandaşların evine zorla giriyor. Teröristleri evlerine kabul etmeyen vatandaşlar, güvenlik güçlerine ihbar yağdırıyor. Bu ihbarla hareket eden polisler, Yafes Mahallesi'ni teröristlerden temizledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Ocak 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizre'de PKK'ya kapılar kapandı

ŞAHİN ŞEN

Güneydoğu'da hendeklerin kapatılması, barikatların yıkılması ve teröristlerin bölgeden temizlenmesi için başlatılan operasyonlar tamamlanmak üzere. Hız kazanan operasyonlar karşısında köşeye sıkışan teröristler, zorla vatandaşların evlerine girerek gizlenmeye çalışıyor. Teröristlerin bu planına izin vermeyen vatandaşların, güvenlik güçlerini arayarak ihbarda bulunduğu öğrenildi. Cizre'nin Yafes mahallesinin teröristlerden temizlenmesinin ardından diğer mahallelerde hız kazanan operasyonlarda çok sayıda PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

VATANDAŞLAR PKK'YA İZİN VERMİYOR

Güvenlik güçlerinin Cizre'de yürüttüğü operasyonlar karşısında gün geçtikçe zayıflayan PKK'lı teröristler son çare olarak gizlenmek için zorla evlere girdikleri belirtiliyor. Önceki gün Cudi mahallesinde dört katlı bir eve girmeye çalışan 7 terörist vatandaşların karşı çıkması ve ihbarda bulunması ile etkisiz hale getirildi. Cizre'de PKK'lı teröristlerin yollara döşedikleri patlayıcıların yerlerini güvenlik güçlerine bildiren vatandaşların çok sayıda tuzağın bertaraf edilmesine katkı sağladığı öğrenildi.

ÇOK SAYIDA KARAKOL İNŞA EDİLECEK

28 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Cizre de acilen yapılacak 2 kalekol için kamulaştırma yapıldı. Edinilen bilgiye göre Cizre'nin teröristlerden tamamen temizlenmesi ile teröristlerin tekrar şehre geri dönmelerini engellemek için çok sayıda karakol yapılacak. Hemen her mahalleye inşa edileceği öğrenilen karakollarda çok sayıda polis görev yapacak.

7 BİN ÖZEL HAREKATÇI OPERASYONDA

Silopi'den Cizre'ye kaydırılan birliklerin de katılımıyla hız kazanan operasyonlarda 6 bin jandarma özel hareket (JÖH) ile bin özel hareket polisinin görev aldığı belirtildi. Emniyet güçlerinin başarılı operasyonları ile Yafes mahallesinin tamamı, Nur mahallesinin de yüzde 90'ının teröristlerden temizlendiği öğrenildi. Öte yandan Cizre'de çembere alınan yaklaşık 300 teröristin Cudi mahallesinde sıkıştırıldığı belirtilirken operasyonların kesintisiz devam edeceği ifade edildi.

Çınar itfaiyesine soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Çınar'da PKK'nın düzenlediği saldırının ardından çıkan yangına geç müdahale eden Çınar itfaiyesi hakkında harekete geçti. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'lı teröristlerce İlçe Emniyet Amirliğine düzenlenen bombalı saldırının ardından çıkan yangına gerektiği gibi müdahale edilmediği iddiasıyla Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlattı. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca, patlama sonrasında çıkan yangına gereğince müdahale edilmediği yönündeki iddialar üzerine Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160/1 maddesi uyarınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Olaydan sonra itfaiyenin yaptığı müdahalede kasıtlı veya ihmalli davranışla herhangi bir suç işlenip işlenmediğinin tespiti yönünde başlatılan, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/32 numaralı soruşturması devam etmektedir" ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber