'Gülen, Türkiye ve ABD için bir tehdit'

Kolombiya Üniversitesi Profesörü Wagner, Washington Times'a Gülen'i yazdı: Radikal ve kötü ajandasını, ılımlı söylemiyle örtüyor. Hakkında hükümeti devirmeye çalışmaktan davalar açıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ocak 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gülen, Türkiye ve ABD için bir tehdit'

ABD'de yayımlanan Washington Times gazetesinde yer alan bir makalede, Fetullah Gülen ve örgütünün, hem Türkiye hem de ABD için önemli bir tehdit olduğu bildirildi. Kolombiya Üniversitesi Profesörü Abraham Wagner gazete için, "Ilımlılık radikal bir ajandayı maskelediğinde" başlıklı bir makale kaleme aldı.

TÜRKİYE'NİN ROLÜ...

"Fetullah Gülen hareketinin hem Türkiye hem de ABD için bir tehdit olduğunu" kaydeden Wagner, Gülen'in dünyanın dört bir yanındaki kurumlarıyla "yaklaşık 25 milyar dolara hükmettiğini" ifade etti. Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelede ve Ortadoğu'da istikrarın sağlanmasında oynadığı role dikkati çeken Wagner, ABD'nin bölgedeki en önemli müttefiklerinden birinin Türkiye olduğunun da altını çizdi. DAEŞ ve Suriyeli mülteciler konularına ilaveten Türkiye'nin Gülen örgütü ile de mücadele etmek zorunda kaldığını belirten Wagner, Wikileaks'te yayımlanan belgelerde ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Gülen'i "ılımlı mesajı ile radikal ve kötü ajandasını perdeleyen radikal bir İslamcı" olarak tanımladığına işaret etti. Prof. Dr. Wagner, Fetullah Gülen'in, ABD'deki taraftarları vasıtasıyla çok sayıda charter (sözleşmeli) okulu yönettiğini ve Amerikan vatandaşlarının ödediği vergilerden her yıl yüz milyonlarca dolarının bu okullara gittiğini bildirerek, bu kurumlardan bazılarıyla ilgili FBI soruşturması başlatıldığını, meselenin ABD'de hukuki ve idari anlamda faklı bir safhaya taşındığını kaydetti. Gülen hareketinin, bu okullardan ve diğer işletmelerinden kazandığı paranın bir bölümüyle Türkiye'den ABD'ye 5 bin civarında mensubunu H-1B vizesiyle getirdiğini savunan Abraham Wagner, bu durumla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını da hatırlattı.

'YILLARCA DEVLETE SIZDI'

Makalesinde "Türkiye'deki seçilmiş meşru hükümeti devirmeye çalışmaktan" Paralel Yapı hakkında açılmış davalar olduğunu vurgulayan Wagner, Gülen taraftarlarının devletin birçok kademesine uzun yıllar içinde "sızdığını" belirterek, "Gülen hareketi tarafından manipüle edilen savcı ve polisler, üst düzey komutanları, çarpıtılmış suçlamalar ve yasa dışı dinlemelerle hedef aldılar" ifadesini kullandı.

Abraham Wagner, Gülen hareketinin oluşturduğu tehdidi ve yürüttüğü karanlık faaliyetlerini kaleme aldığı makalesinde, ABD'nin "Gülenist bir rejimle yönetilen bir NATO müttefikine ihtiyaç duymayacağını" kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber