Okullardaki şiddete kameralı önlem

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2006 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA Milli Eğitim Müdürlüğü, okul içindeki şiddeti caydırmak amacıyla özellikle liselere güvenlik kameraları yerleştirdi. Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Şahin, amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Okullara 2-3 bin YTL mal olan güvenlik kamerası sistemi özellikle liselerde ağırlıklı olmak üzere 20 okulda kuruldu. İlk olarak 2005-2006 eğitim- öğretim yılında başlatılan sistemin bu yıl daha fazla okulda yaygınlaştırılması planlandı. Okullardaki istenmeyen olaylara karşı önleyici ve caydırıcı tedbirler aldıklarını belirten Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Şahin, ?Tedbirlerimizin birincisi eğitimdir. Anne, baba ve çocuk eğitimi ile birlikte psikolojik danışmanlarımızın veya rehber öğretmenlerimizin potansiyel olarak sıkıntılı bulduğumuz yerlerde öğrenciler üzerindeki çalışmaları var. Bunun yanı sıra nöbetci öğrenci, öğretmen ve yönetici sistemimiz devam ediyor.

Sözleşmeli personel olarak çalıştırdığımız özel güvenlik görevlileri var. Teknolojik anlamda da kameralı sistemle önlem almaktayız? dedi. Güvenlik kameraları ile öğrencilerin attıkları her adımı gözetlemek gibi bir anlam ortaya çıkmamasını anlatan Şahin, şunları söyledi:

?Kameralı güvenlik sisteminin birinci özelliği caydırıcılıktır. İkinci özelliği arzu edilmeyen hadislerin oluşması halinde olayın tesbitidir. Böyle bir olumsuz olayın tesbitinin çok kısa sürede yapılıp, rehabilite yönteminin ortaya çıkartılarak gerekli önlemin ve işlemin yapılmasıdır.?

Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Şahin, Konya'daki okullarda yaşanan şiddet olaylarının geçen yılki oranlara göre çok az da olsa artığını belirterek, şöyle devam etti:

?Öğrenci sayılarında her yıl artış olduğundan dolayı okullardaki şiddet olaylar da ona parelel olarak artıyor. Türkiye geneline baktığımız da Konya'da şiddetten bahsetmek mümkün değil. 400 bin öğrencimiz var. 400 bin çocuk her zaman bir hareketliliğin içinde yer aldığından dolayı zaman zaman istenmeyen hadiseler yaşanabiliyor. Toplum içinde değirlendirme yaptığımız da, okullarda şiddetten bahsetme imkanı yok. Ama okullar, eğitim- öğretim yuvası olduğu için, belki biraz daha kamuoyunun gündemine getirildiğinden olayı şiddet olayları fazla gibi görünüyor.?

ÖĞRENCİLERE SIKI TAKİP

Velilerin, çocuklarını sürekli takip etmesini isteyen Şahin, evden çıkmalarından sonra kimlerle birlikte olduğunu ve zamanlarını nerede geçirdikleri konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Şahin, ?Okul yöneticileri ile birlikte olalım. Bu birliktelik sonuçunda, çocuklarımızın geleceğini daha iyi hazırlayabileceğimizi düşünüyoruz. Biz bu konuda öğretmen ve yöneticilerimize güveniyoruz. Bu güçlerimizi hep birlikte ortaya koyduğumuzda istenmeyen olaylarla çok az karşılaşırız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber