Asgari ücretli 'geçim indirimi' ile nefes alacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet 2007 yılı asgari ücretini belirlemek üzere, masaya müjdeyle oturmaya hazırlanıyor. Yeni Gelir Vergisi düzenlemeleriyle getirilmesi planlanan Asgari Geçim İndirimi'nin, 2007 yılı asgari ücreti için uygulamaya konulması için Maliye Bakanlığı bünyesinde bir çalışma yapılıyor

Üzerinde çalışılan planın uygulanması halinde, asgari ücretin yıllık brüt tutarının mükellefin kendisi için yüzde 50, çalışmayan veya beyana tabi geliri olmayan eşi için yüzde 10, en fazla iki çocuğu için yüzde 7.5 oranında geçim indirimi uygulanması üzerinde duruluyor. Çalışma bu yönde tamamlanırsa, istihdam üzerindeki vergi yükü böylece yüzde 38 oranında azalırken, asgari ücret de hiç zam yapılmasa bile yüzde 6.9 artırılmış olacak.

TİSK başta olmak üzere işveren tarafı hükümete uzun zamandır asgari ücret üzerindeki vergi yükünün azaltılması yönündeki taleplerini iletiyordu. İşçi kesiminin de aynı yöndeki tavrı nedeniyle konu hükümet gündeminde yer almaya başladı. En son Vergi Konseyi'nin üzerinde çalıştığı Gelir Vergisi düzenlemeleri kapsamında konu gündeme gelmişti. Ancak düzenlemelerle ilgili taslak henüz tasarı haline bile gelemedi. Öte yandan, hükümetin seçime hazırlandığı 2007 yılında uygulanacak asgari ücret tespit müzakerelerinin başlamasına az bir zaman kala, Maliye Bakanlığı'nda konuyla ilgili bir çalışma başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber