Kol nakline borç parayla yetişebildi

Türkiye'nin 3'üncü kol nakli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Motosiklet kazasında ölen Emin Konar'ın (23) kolları Mustafa Sağır'a (31) nakledildi. Sağır ameliyata akrabalarından borç alarak gelebildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Şubat 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kol nakline borç parayla yetişebildi

Antalya'da 31 Ocak'ta geçirdiği motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın ailesi, oğullarının organlarıyla birlikte kollarını da bağışladı. Yapılan incelemede, Konar'ın kollarının Adıyaman'da çiftçilik yapan ve 2008'de tarlada bulduğu patlayıcının infilak etmesi sonucu kollarını kaybeden 31 yaşındaki Mustafa Sağır'a tam uyumlu olduğu anlaşıldı. Mutlu haberi alınca havalara uçan Mustafa Sağır, önceki akşam 20.30'da nakil için Antalya'ya çağrıldı. Ancak ailenin yol parası yoktu. Akrabalardan acil 3 bin TL toplayan baba Mustafa Sağır, oğluyla birlikte önce karayoluyla Gaziantep'e, ardından uçakla İstanbul aktarmalı olarak Antalya'ya geldi. Konar'ın kolları Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından alındı. Eş zamanlı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde son tetkikleri yapılan Sağır, saat 11.00 sıralarında ameliyata alındı. Gece 22.30'a dek süren ve başarıyla gerçekleştirilen ameliyat 11.5 saat sürdü.


NİŞANLISI TERK ETTİ

Oğluyla aynı adı taşıyan baba Mustafa Sağır (57), "2008'de tarlada bulduğu amonyum sülfat ve amonyum nitratın karışımının patlaması sonucu kollarını kaybetti ve uzun süre hastanede tedavi gördü. Daha önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal'ın yanına gittik. Takılan kolları ile av bile yapıyordu. Oğlum da nakil olmaya karar verdi. Akdeniz Üniversitesi'ne gelip başvurduk. Bugüne kadar hiç aranmamıştık. Ama oğlum hep umutluydu. Akşam saatlerinde Ömer Özkan arayıp müjdeli haberi verdi ve sabaha Antalya'da olmamızı istedi. Borç parayla geldik ama oğlum iyileşince keçilerimizi satıp borcumuzu ödeyeceğiz" dedi. Baba Sağır oğlunun kazadan önce nişanlı olduğunu ancak kolunu kaybedince nişanlısının terk ettiğini söyledi. Türkiye'nin ilk çift kol nakli 25 Eylül 2010'da Aydın'da yaşayan 36 yaşındaki Cihan Topal'a yapılmıştı. Türkiye'nin ikinci kol nakli ise 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a yapılmış ancak çift bacak nakli de yapılan Kavdır, nakilden 4 ay sonra yaşamını yitirmişti.

ERDOĞAN ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber