Okullardaki şiddet tartışmaya açıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ekim 2006 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençler arasında görülen şiddetin sebepleri ve önleme yöntemlerinin tartışılacağı "Eğitimde Şiddet" konulu AB projesi kapsamında 3 gün boyunca sürecek olan seminerler başladı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Karaman Valiliği ve 4 farklı AB ülkesiyle işbirliği yaparak hazırlanan "Gençler arasında görülen şiddetin sebepleri ve önleme yöntemlerinin tartışılacağı "Eğitimde Şiddet" konulu proje ile ilgili olarak ilimizde 3 gün boyunca sürecek olan seminer program bugün başladı.

Semineri açılışı saat 10.30'da Yunus Emre Konferans Salonu'nda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Karaman Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar , Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Karaman Emniyet Müdürü Vekili ve Yardımcısı Ali Ata, Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hanefi Erdem, AB ülkeleri temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Hanefi Erdem, "Tarih boyunca şiddet, insanlığın hep problemi olmuş ve buna çareler aranmıştır. Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bizler ne yapabiliriz? Ortada bir yangın var, içinde evlatlarımız yanıyor. Bu yangına bir su serpmek duygu ve düşüncesi adına bu projeye gönül verdik. Sadece 2005-2006 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde fiili şiddete maruz kalan öğrencilerimizden 14'ü ölmüş, 104'ü de yaralanmıştır. Bu da gösteriyor ki şiddet, her geçen gün artmaktadır. Bütün bunlar bizleri çareler aramaya itmiştir. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı'mız da "Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasıyla strateji ve eylem planı" düzenleyerek 2006-2011 yılları arasında şiddetle mücadeleye ayırmıştır." dedi.

İDEALİ OLAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMELİYİZ

Hanefi Erdem, "Ülkemizde Fen Liseleri , Anadolu Liseleri ve Özel Okullar gibi sınavla ve seçerek öğrenci alan ve bilimsel başarısı yüksek okullarda şiddet çok az görülmektedir. Bir de İmam-Hatip Liselerinde şiddetin asgari düzeyde olduğu gözlenmektedir. Öyleyse belli hedeflere kilitlenmiş ve ideali olan öğrenciler yetiştirmek zorundayız. Şiddetin meydana gelmesinde bizlerin de bilinçli ya da bilinçsiz olarak olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bunda aile, öğrenci, öğretmen, idareci ve medyanında payı büyüktür. Derneğimiz olarak, bu çalışmayla gençler arasında görülen şiddetin sebepleri ve önleme yöntemlerini ortaya koyduktan sonra şiddetin önlenmesinde aktif görevler almayı amaçlıyoruz. Umut ediyoruz ki sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu bir toplum haline geliriz." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun ise şiddetin sadece Karaman'ın değil dünyanın problemi olduğunu ve Karaman'da şiddeti azaltmak bir çok projenin hazırlandığını söyledi.

Karaman Vali Yardımcısı Erdoğan Beypazarı ise sonuçlardan çok sebeplerin önemli olduğunu, sebeplerin tespiti yapılıp iyi bir şekilde tahlil edildikten sonra sonuçların değişeceğini söyledi ve bu tür programların ve projelerin Karaman'a insanlığa ve dünyaya hayırlar getirmesini diledi.

Program konuşmaların ardından öğrencilerin folklör gösterisi ile devam etti ve Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin hazırladığı şiddet konulu sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber