Askeri araç kaza yaptı: 34 yaralı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta meydana gelen trafik kazasında 31'i asker toplam 34 kişi yaralandı. Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugayı'ndan dağıtım iznine giden acemi askerleri taşıyan otobüs, yağmur nedeniyle kontrolden çıkıp şerit değiştiren kamyonetle çarpıştı. Şans eseri yaralılar, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Dün saat 21.00 sıralarında Uşak- Manisa Karayolu'nun 41'inci kilometresindeki Yenişehir rampasında meydana gelen kazada, Uşak'tan Manisa yönüne giden Nurettin İhtiyar yönetimindeki 45 K 6555 plakalı kamyonet, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü kaybederek karşı şeride geçti, İzmir'den Uşak yönüne giden Salih Günbatı yönetimindeki 34 AV 8345 plakalı yolcu otobüsüne çarptı.

İki aracın çarpışması sonucu yolun sağındaki şarampole yan yatan otobüs içerisinde bulunan 31 asker ile 2 sivil yolcu ve kamyonet sürücüsü Nurettin İhtiyar çeşitli yerlerinden yaralandı. Askerlerin, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi eğitimlerini tamamladıkları ve dağıtım iznine gittikleri anlaşıldı.

Yaralılardan 14'ü kaza yerinde ayakta tedavi edilirken, hafif sıyrıklarla kazayı atlatan diğer yaralılar, Uşak Devlet ve Bir Eylül Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası Uşak Devlet ve Bir Eylül Devlet Hastaneleri'ne giderek yaralı askerlerin durumu hakkında bilgi alan Uşak İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Ruhi Candan, yaralı askerlerin durumunun iyi olduğunu ve sabaha kadar gözlem altında tutularak taburcu edileceklerini söyledi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber