2030'da petrole veda

İsveç, 2030'a kadar fosil ve petrol yakıtlarına veda edecek. Dört yıl içinde nükleer santrallerini kapatacak, enerjiyi rüzgar ve denizden, yakıtı orman atıklarından karşılayacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Şubat 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2030'da petrole veda

Çevreci çözümleriyle Avrupa'ya örnek olan İsveç radikal bir kadar aldı. İskandinav ülkesi 2030'a kadar fosil ve petrol yakıtlarına veda edecek. "İklim değişikliğinin önüne geçilmek isteniyorsa, petrol aramanın sonlandırılması lazım" diyen İsveç Enerji Bakanı İbrahim Baylan, fosil yakıtlara bağımlılığını sonlandırma ve yenilenebilir enerji üretme konusunda değerlendirmelerde bulundu. Baylan, fosil yakıtlara bağımlılığını sonlandıran ilk ülke olma yolunda adımlar attıklarını duyurdu.

RÜZGAR VE SUDAN ENERJİ

İbrahim Baylan, "Bio-yakıtlar ve alternatif enerji kaynaklarıyla ilgili önemli mesafe katettik. Yenilenebilir enerjide, hidroelektrik, jeotermal enerji, rüzgar enerjisi, orman atıklarından üretilen enerji ve deniz dalgalarından üretilen enerji sayesinde, 2030 yılına kadar fosil ve petrol yakıtlarına son vermeye hazırlanıyoruz'' dedi. İsveç'teki 10 nükleer santralden 4'ünün 2020 yılında kapatılacağını açıklayan Baylan, 6 nükleer santralin ise takip edileceğini söyledi.

'ALBAYRAK İLE YENİ PROJELERİ GÖRÜŞECEĞİZ'

İsveç ve Türkiye'nin enerji pazarlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Baylan, Türkiye'nin yenilenebilir enerjide, özellikle hidroelektrik, jeotermal enerji ve rüzgar enerjisi konusunda mükemmel bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Baylan, Türkiye ile yakın ilişki içinde olduklarını vurgulayarak, ''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın başına geçtikten sonra Berat Albayrak'ı direk arayarak tebrik ettim. Yakında Türkiye'ye bir gezi düzenleyeceğiz. Bir yıl önce de iki ülke arasında enerji konularında çeşitli anlaşmalar yapıldı. İleride bu anlaşmalar geliştirilerek devam edecek'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber