1 Mart 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2016 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 Mart 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkan Erdoğan, Gana Cumhuriyeti'nde

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana Cumhuriyeti Devlet Başkanı John Dramani Mahama tarafından karşılanacak, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmalar imzalanacak, iki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, Gana Parlamento Başkanını ziyaret edecek, Genel Kurula hitap edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana Cumhuriyeti Devlet Başkanı Mahama tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine iştirak edecek, iki lider Mahama İş Forumu'na katılacak.

- Nkrumah Anıt Mezarı'nı ziyaret edecek Erdoğan, Mahama ile Kotoka Uluslararası Havalimanı 3. Terminali inşaatının temel atma törenine katılacak.

(Akra)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'ni ziyaret edecek.

(Ankara/11.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kırgızistan Tarım Bakanı Turdunazir Bekboev'i makamında kabul edecek, "Siverek'ten Yansımalar" isimli fotoğraf sergisine katılacak.

(Ankara/14.00/16.00)

2- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Silopi ilçesinde kadın buluşmasına katılacak.

(Şırnak/10.00)

3- TBMM Genel Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kurumlar ile Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Suudi Arabistan'da 20 ülkenin katıldığı "Kuzeyin Gök Gürültüsü" askeri tatbikatıyla ilgili gelişmeler izleniyor

(Riyad)

7- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Mürşid'i Muhammed Bediiyle beraber 37 İhvan üyesinin yargılandığı ve medyada "Rabia operasyon odası" olarak bilinen davanın duruşması takip edilecek.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, "Girişimcilik İstatistikleri, 2014" haber bültenini yayımlayacak

GÜNCEL

1- Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan "Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı"na katılacak

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir'i konuk edecek.

(Rize/20.00)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 turu rövanş maçında Galatasaray Odeabank ile Pınar Karşıyaka, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

3- Hentbol Bayanlar Süper Lig'de 21. hafta erteleme maçları oynanacak. Kastamonu Belediyespor-Üsküdar Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor-Muratpaşa Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(Kastamonu/15.00/İzmir/16.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber