Sendikacı 113 memura verilen ceza yargıdan döndü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2006 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, verdikleri haklı mücadelenin sonucunda idareciler tarafından emekçilere verilen cezaların hukuk tarafından geri çevirildiğini söyledi.

Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli şubesinde hukuk sevinci. Gelir İdaresinin Yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalara karşı verdikleri mücadele sonucunda çeşitli cezalara çarptırılması üzerine mahkemeye başvuran büro emekçileri davayı kazandılar. Büro emekçileri kazanımlarının sevinci içinde mücadelelerini yükseltmek için daha büyük çaba sarf edeceklerini söylediler.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, kazanımların kamu emekçileri için önemli bir kazanım olduğunu ve yapılan politikalara rağmen hukuk, emekçilerin haklı olduğu konusunda karar verdiğini söyledi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl şubat ayında Gelir İdaresinin yeniden yapılandırılmasına karşı büro emekçilerinin verdiği mücadelenin ardından 113 kişiye çeşitli soruşturmalar açılmış ve cezalara çarptırılmışlardı. Bunun üzerine BES üyeleri ile birlikte Kocaeli İdare Mahkemesine başvurdu. Mahkeme geçtiğimiz ay sonuçlandı ve büro emekçileri verilen cezalar sonucunda alınan paralar faizi ile birlikte geri verildi.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasında Akın Şişman, 14 Kasım'da KESK'in tüm Türkiye'de iş bırakma eylemlerinden önce böyle bir kazanım elde etmelerinin kamu emekçilerinin üzerinde olumlu bir etki yaratacağını ifade etti. Çıkartılan Gelir İdaresinin yeniden yapılandırılması yasasının İMF'nin emriyle hükümetin çıkardığını söyleyen Şişman şöyle devam etti: "İMF'nin vergi gelirlerinin artırılması aracılığıyla faiz dışı fazlanın artırılması ve İMF borçlarının geri ödenmesinin garanti altına alınması amacıyla çıkarılan bu yasa çok açık bir biçimde İMF talimatları ile çıkarılmıştır" Bu yasanını mevcut çalışanların ve vergi dairelerinin tasfiyesini getireceğini söyleyen Şişman, yasanını gelir idaresini özel sektöre dönüştürerek holdinglerin yönetimine bırakılacağını kaydetti.

Şişman, "Biz İMF'nin yasalarına karşı direndik ve olmadık ağır cezalara maruz kaldık. Bizler bu ülkenin emekçileri olarak İMF'nin çıkardığı yasaların ülkeyi büyük bir kaosa götüreceği konusunda sürekli açıklamalar yapıyoruz. Söylediklerimiz yüzünden hükümetin uşakları tarafından suçlanıyor ve cezalara çaptırılıyoruz. Ama hukuk bunun böyle olmadığını biliyor ve bizi bir kez daha haklı çıkardı" dedi.

Sendika binasında yapılan açıklamaya bir çok sendika, parti ve demokratik kitle örgütü destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber