Fedakarlıklarınız asla unutulmayacak

Törenin ardından Vali Şahin ve beraberindekiler, Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan şehit kabirlerini ziyaret ederek, dua etti. Mevlit de okutulan şehitlikte, ziyaretçilere lokum, şeker ikram edildi, karanfil dağıtıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Mart 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fedakarlıklarınız asla unutulmayacak

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tüm yurtta törenler düzenlendi. Edirnekapı Şehitliği'ndeki törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Anadolu Yakası Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Kaya, gaziler, şehit ve gazi yakınları, askerler ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali Şahin anıt defterini imzaladı.

KEFENLERİ VATAN TOPRAĞI

Şahin defterde, "Vatanı, canından aziz bilen şehitlerimiz. Milletimizin sulh, birlik ve beraberlik içinde yaşaması gayesiyle kutsal bildiğiniz vatan toprağını kendinize kefen ettiniz. Şanlı milletimiz sizlerin yazdığı destanlarla tarihe adını kazımıştır ve kadirşinas bu devlet fedakarlıklarınızı asla unutmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi.

SİZLERE BORÇLUYUZ

Cebeci Askeri Şehitliği'nde de tören düzenlendi. Törene, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gökşin, askeri personel, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Şehitlikteki şeref defterini imzalayan vali Kılıçlar, "Şanlı bayrağımız gönderde özgürce dalgalanıyorsa bunu size borçluyuz" ifadesine yer verdi.

30 bin hatim 400 bin yasin

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü münasebetince İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Erenler İlim ve Hizmet Vakfı, Ahmet Yesevi Vakfı ve Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği işbirliğiyle yatsı namazında 'Çanakkale'den Sur'a şehitler için dua' programı düzenlendi.

EZANLAR SUSMASIN DİYE

Programda, yurt içinde ve dışında şehitler için okunan 30 bin hatim, 170 bin Fetih Suresi ve 400 bin Yasin-i Şerif bağışlandı, dualar edildi. Şehitlik makamına vurgu yaparak programdaki konuşmasına başlayan Erenler İlim ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı Mahmut Eren Hocaefendi ölümün en güzel elbisesinin şehitlik olduğuna vurgu yaptı. Eren şöyle devam etti: "İman ile küfrün mücadelesi sadece harp meydanlarında değil hayatın her aşamasındadır. Çanakkale'den bugüne kadar gelip camiler ahıra dönüştürülmesin, ezanlar namazlar hür kalsın diye şehit olmayı göze alan kahramanlarımızdan Allah razı olsun."

81 ilde dualarla anıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 il ve ilçelerde düzenlenen "Şüheda'nın İzinde, Huzurda Niyazdayız" programı kapsamında Çanakkale şehitleri için vatandaşlar sabah namazında camilerde buluştu. Eyüp Belediyesi de, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında farklı bir programa imza attı. Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazının ardından Çanakkale'de şehit olan askerlerimiz için dualar edildi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından camiden çıkan vatandaşlara buğday çorbası ve üzüm hoşafı dağıtıldı. Düzenlenen organizasyona İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katılarak vatandaşlara çorba ikramında bulundu

Fatih Özkanoğlu, Fatih Özer 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber