İstihbarat Müdürü'ne kaset ricası

Deniz Baykal ve MHP'li vekillere yönelik 'Kaset' kumpası soruşturmalarını 5 yıl aradan sonra raftan indiren gelişmenin ayrıntılarına ulaşıldı. Komplo mağdurlarından biri Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a 'Savcıya anlat' ricasında bulundu. Kumpastaki Paralel iz deşifre oldu.

Haber Giriş : 31 Mart 2016 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstihbarat Müdürü'ne kaset ricası

HİLAL ÖZTÜRK/Karar Gazetesi

Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'li milletvekillerine yönelik 'Kaset' kumpasıyla ilgili soruşturmayı 5 yıl sonra raftan indiren kişinin eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun olduğu ortaya çıktı. KARAR'ın ulaştığı bilgilere göre, 'Kaset' mağdurlarından biri, Paralel Devlet Yapılanması'nın anlatıldığı "İn" adlı kitabın yazarı eski Emniyet Müdürü Uzun'a gitti. Komployla ilgili soruşturmanın ilerlemediğini belirterek, 'Sahip olduğun tüm bilgileri savcılıkla paylaş' ricasında bulundu. Bunun için Savcılığa dilekçe vermek istediğini söyledi. Sabri Uzun da bu teklifi kabul etti.

PARALEL YAPI ŞÜPHESİ

Bunun üzerine 'Kaset' mağduru kişi, Ankara Başsavcılığı'na dilekçe verdi. Sabri Uzun da tüm bildiklerini savcıyla paylaştı. Uzun kitabında olmayan bilgileri, rumuzlu verdiği isimleri de ayrıntılı olarak savcıya açıkladı. Uzun'un anlattıkları, 'Kaset' komplosunun çözülmesinde en etkili hamlenin yapılmasını sağladı. Paralel Yapı şüphesi ortaya çıkınca dosya, 5 yıl aradan sonra "örgütlü suçlar" kapsamına alınarak raftan indirildi.

Ankara Bilişim Suçları Savcılığı'nda başlayan ve daha sonra İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilip rafa kaldırılan 'Kaset' dosyası bu gelişmeler üzerine Ankara'ya gönderildi.

ÖRGÜT SORUŞTURMASI

Örgütlü suçlarla ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'na alınan soruşturma dosyasında, Uzun'un verdiği bilgiler doğrultusunda iki çilingir gözaltına alınarak sorgulandı. Çilingirlerin verdiği ifade, savcıyı Paralel Devlet Yapısı'na üye olan emniyet istihbarat polislerine götürdü.

UZUN: ÖRTMEYE ÇALIŞANLAR VAR

Sabri Uzun, KARAR'a yaptığı açıklamada soruşturma kapsamında savcıyla bilgi paylaştığını doğruladı. Uzun, olayın mağduru olan kişininkitabında yazdıklarını ve daha fazlasını savcılığa anlatmasını istediğini, kendisinin de bunu kabul ettiğini söyledi: "Çok gayret gösterdim. Elimdeki tüm bilgileri paylaştım. Hatta soruşturmanın aşamalarında da katkıda bulundum. Bu soruşturmanın devlet sorumluluğuyla yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bu işi Ahmet'e Mehmet'e bırakmam. Bazı kişilerin üst makamları nasıl aldatmaya, atlatmaya çalıştığını çok iyi biliyorum. Bu işi Cumhurbaşkanı ve bir komiser yardımcısından başka sahiplenen yok. Üzerine gidiyormuş gibi görünüp nasıl hiçbir şey yapmadıklarını çok iyi biliyorum. Kimse bu meseleleri sahipsiz sanmasın, iki üç çakala meydanı bırakmayacağımızı da herkes iyi bilsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber