Hastalar kayıt biriminde ayakta tutulmayacak

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde iletişimi kısıtlayan camlı, kapalı ve yüksek bankoların kaldırılarak kayıt -kabul birimleriyle danışmaların 'çevresi açık, masa bulunan ve hastalar oturtulacak' şekilde düzenlenmesini istedi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, yayımladığı genelgede sağlık alanındaki ihtiyaç ve taleplerin zamanında, etkin, kaliteli ve kolay ulaşılabilir bir şekilde karşılanması için alınacak önlemleri şöyle sıraladı:

Kayıt-kabul birimleriyle danışmanlık hizmetinin verildiği yerler çevresi açık, masa veya masa kullanım yüksekliğine sahip, hastaların oturtularak işlemlerinin yapıldığı birimler şeklinde düzenlenmeli. Personel eğitimli ve deneyimli olmalı, nezaket kuralları içerisinde bilgi vermeli.

Uzman hekime tahsis edilen poliklinik odası aynı zamanda çalışma odası olduğundan, isteyen hekimin talebi doğrultusunda poliklinik odasını zevkine uygun olarak kendi imkânlarıyla düzenlemesine yardım edilmeli.

Yoğun bakımda yatak sıkıntısı yaşanan hastanelerde, uygun hasta odaları yoğun bakım ünitesine dönüştürülmeli.

İstiklal madalyası sahipleri, gazi ve şehit yakınları, özürlüler, 65 yaş üstü, hâkimler ve savcılar, sağlık personeli ve il dışından sevkli gelen hastalara öncelik tanınmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber