Kursiyerlerden toplanan parayla kristal biblo alan bürokratlara aylıktan kesme cezası verildi

Haber Giriş : 02 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm Bakanlığı döneminde Antalya Turizm İl Müdür Vekili olan Mesut Bahçe ve Genel Müdür Yardımcısı Hamit Dalgıç hakkında, kursiyerlerden topladığı 1 milyar lirayla kurs harcamalarıyla ilgisi olmayan kristal biblo aldığı gerekçesiyle 8`de bir oranında aylıktan kesme cezası uygulandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan edinilen bilgiye göre, bakanlık müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, Turizm Bakanlığı döneminde Antalya İl Turizm Müdür Vekili Mesut Bahçe ve Genel Müdür Yardımcısı Hamit Dalgıç`ın kursiyerlerden topladığı paralardan 1 milyar lirayla Bakanlık veya Valilik onayı olmadan kurs harcamaları ile ilgisi olmayan kristal biblo aldığı ve bunun bedelinin yarısına yakınını da üretici firmaya hala ödemediği öne sürüldü. Yapılan inceleme sonucunda ``Hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda`` bulunulması nedeniyle Bahçe ve Dalgıç`a 8`de bir oranında aylıktan kesme cezası verildi.

Antalya İl Turizm Müdür Vekili Mesut Bahçe`nin Bakanlığın denetimi altında bulunan Yelken Tur`a ait Volkswagen Bora marka arabayı 2002 yılı başından bu yana kullandığı da tespit edildi. Bahçe`nin arabayı satın aldığını belirtmesine karşın, bu ifade sahiplerince doğrulanmadı ve ``Denetimdeki teşebbüsten menfaat sağlama yasağına`` aykırı hareket ettiği tespit edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu`nun takdirine bırakılan olay sonucunda; Mumcu, Bahçe`ye 8`de bir oranında aylıktan kesme cezası verilmesini kararlaştırdı.
``Hizmet içinde Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak`` ve ``Denetimindeki teşebbüsten menfaat sağlamak`` nedeniyle iki kez aylıktan kesme cezası alan Bahçe`nin, iki kez de ``Cezai mahiyette olmamak üzere dikkati çekildi.``

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber