Sağlık Bakanlığına yerleşen sözleşmeli personelin tayinleri nasıl olacak?

2016/3 tercihleriyle Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların toplam 3090 aday yerleşti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Nisan 2016 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığına yerleşen sözleşmeli personelin tayinleri nasıl olacak?

Kadrolar genellikle kalkınmada öncelikli yörelerde açıldığı için yerleşen adaylar daha şimdiden nakil durumuna bakmaya başladı.

Memurlar.net olarak sözleşmeli personelin nakil durumunu aşağıda maddeler halinde açıklamaya çalışacağız.

1- Becayiş: Sözleşmeli personel 1 yıl sonra becayiş yani karşılıklı yer değiştirme yapabilir. Becayiş yapılabilmesi için aynı unvanda olunması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı geçmiş yıllarda yaptığı açıklamalarda farklı öğrenim ancak aynı unvanlı sözleşmeli personelin de becayiş yapabileceğini belirtmiştir. Uygun becayiş adayı bulmak için memurlar.net'e üyelip olup, becayiş ilanı verin. Tıklayın.

2- Özür durumu olmaksızın (istek) tayin: Özür durumu olmayanların yani eş veya sağlık durumu gibi bir mazereti olmayanlar ancak 3 yıl çalıştıktan sonra tayin isteyebilecektir. Sağlık Bakanlığı ihtiyacı olan boş yerleri ilana çıkacak, 3 yılını dolduran adaylarda tercih edecektir. Kişilerin istediği yerlerde boş pozisyon ilanı olmayabilir.

4/B'li Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar için tıklayınız.

3- Özür durumu tayini: Özür durumundan dolayı tayin isteyebilmek için en az 1 yıl çalışmak gerekmektedir. Ancak bu yeterli değildir. Sağlık Bakanlığı eş durumu tayinlerini merkezi olarak yapmakta, önce boş yerleri ilan etmektedir. 1 yılını dolduran adaylar da bu boş yerlerden kendilerine uygun olanları seçecektir. İstek durumu tayinlerinde olduğu gibi, kişinin nakil olmak istediği ilde boş norm ilan edilmeyebilir. Ayrıca bir burada bir hususu daha belirtmek gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı, Bakanlık, halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri olmak üzere 3'e ayrılmaktadır. Tayinler sırasında her sözleşmeli sadece kendi kurumunun ilana çıkılan boş yerlerini tercih edebilecektir. 2015 yılı ilanını görmek için tıklayınız.

4- KPSS'ye girerek ve memur olarak: Sözleşmeli olarak yerleşenler KPSS'ye girerek ve yüksek puan alarak, memur olarak atanma yolunu deneyebilirler. Memur olarak atanan kişi, sözleşmeli görevini bırakarak memurluk görevine geçebilir.

5- KPSS'ye girerek ve başka bir unvanda sözleşmeli olarak: 4/B'li olarak çalışmaktayken başka bir 4/B'li göreve yerleşenler, geçiş yapamamaktadır. Bakanlar Kurulu, bu geçişleri yasaklamıştır. Ancak bunun iki istisnası vardır. a- Başka bir unvanda 4/B'li göreve yerleşme... Örneğin Sağlık teknikeri olarak çalışan, başka bir kurumda sözleşmeli büro personeli olursa, bu halde geçiş yapabilir. b- 1 yıl içinde eş durumu tayini yapamayanlar...

İstifa edilirse: Bazı sözleşmeli personel ailevi veya çalışma şartlarından dolayı göreve başladıktan sonra istifa edebilmektedir. Göreve başladıktan sonra istifa edecek olan sözleşmeli sağlık personeli 1 yıl boyunca hiçbir kurumda yeniden sözleşmeli personel olamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber