Bakanlar Kurulu, tapudaki bürokratik işlemleri görüştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye'nin AB'ye yük bir ülke olmadığını, getiri katsayısı fazla olan bir ülke olduğunu belirtti. Çiçek, "Papa'nın son Türkiye ziyaretini dahi bu açıdan değerlendirdiğimizde Avrupa'nın, Türkiye'nin önemi ile ilgili değerlendirmesini yeni baştan gözden geçirmesi lazım. Çünkü Türkiye önemli bir ülkedir. AB'ye güç katacak, derinlik katacak, onu stratejik bir güç haline getirecek büyüklükte ve kazanımda olan bir ülkedir" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Çiçek, toplantıda bürokratik işlemlerin azaltılması için düzenlenen tapu kadastro hizmetleri ile ilgili kanun tasarısının ele alındığını ifade etti. Bu konuda teknik düzeyde bir hazırlığın yapıldığını belirten Çiçek, tasarının imzaya açıldığını söyledi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın özelleştirme uygulamaları ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptığını ifade eden Çiçek, Türkiye'nin özelleştirme konusunu en erken konuşmaya başlayan ancak en sona kalan ülkelerden biri olduğunu dile getirdi. Zamanında özelleştirme yapılamadığı için çok yüksek fiyatlarla değerlendirilebilecek bir kısım kuruluşun değer kaybına uğradığını anlatan Çiçek, Türkiye'nin bunun bedelini ödediğini kaydetti. 2002 yılına kadar yaklaşık 20 yıllık süre içinde 8 milyar dolar değerinde özelleştirme yapıldığını hatırlatan Çiçek, son 4 yılda ise 18 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığına işaret etti. Çiçek, hükümetin bu konudaki kararlılığının devam ettiğini dile getirdi.

Geçmişte özelleştirme uygulamaları sebebiyle bu kuruluşlarda çalışan işçilerin bir kısmının mağdur olduğunu kaydeden Adalet Bakanı Çiçek, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak bu işçilerin mağduriyetlerini gidermek için 4046 sayılı kanunun hazırlandığını söyledi. Bu işçilerin sayısının 2002 yılında 80 bin olduğunu, bugün ise 26 bine düştüğünü belirten Çiçek, aradaki farkın mağdur edilmemesi için gerekli desteklerin verilmeye çalışıldığını kaydetti. Bakan Çiçek, özelleştirme konusunda en güncel konunun elektrik dağıtımının özelleştirilmesi konusu olduğunu belirterek bu konunun esaslarıyla ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verildiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber