Üçüncü dönem toplu sözleşme hazırlığı

Memursen ile Çalışma Bakanlığı; Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme hükümleri üzerinde çalışmaya başladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Haziran 2016 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üçüncü dönem toplu sözleşme hazırlığı

Milyonlarca memuru ilgilendiren konuların karara bağlanması ve kazanıma dönüşmesi için belirlenen takvime bağlama çalışmasına Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve Devlet Personel Başkanlığı Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu katıldı.

MASADA 29 AYRI KONU VAR

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, "3. Dönem Toplu Sözleşme'nin kazanıma dönüşmesi için ortak çalışma takvimine bağlanan konularla ilgili olarak yürütülen çalışmalara Memur-Sen olarak katılım sağladık ve en üst düzeyde katkı verdik. Çünkü birlikte çalıştığımız 29 konu var. Kadroyu, izin haklarını, kadro ve derece yükseltilmesini, yıpranma tazminatını, sivil memurların statü ve demokratik haklarını ilgilendiriyor" dedi.

SOYLU'NUN BAKIŞI OLUMLU

Kamu görevlilerinin büyük bölümünün gözü ve kulağının kendilerinde olduğunun farkında olarak hareket ettiklerini belirten Yalçın, "Evetlerimiz ve hayırlarımız insana dair, ekmeğe dair bu yüzden önem arz ediyor. Biz en kısa sürede çalışma konularının her biri hakkında olumlu sürecin olumlu sonuçla tamamlanmasını istiyoruz. Çalışma yapılması yönündeki imzalarımız, olumlu bakılan konuyu en kapsamlı şekilde nasıl düzenleyebiliriz anlamına geliyor. Ben sayın bakanın da bu perspektifte konuya baktığını düşünüyorum" diye konuştu.

GELDİĞİMİZ NOKTA SEVİNDİRİCİ

Bir aylık çalışma takvimi sonunda her konu başlığında gelinen noktanın kendileri için sevindirici olduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti: "Memur-Sen'in kazanım üretme noktasında herkeste büyük beklenti oluşturduğunun bilincindeyiz. Bize haklarını koruma ve artırma yetkisini devreden kamu görevlilerini yeni kazanımlarla mutlu etmenin peşindeyiz ve bunu başaracağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber