50 TIR yardım daha Gazze'de

Türkiye'den Gazze'de dağıtılmak üzere gönderilen yardımları taşıyan 50 TIR daha Gazze'ye ulaştı. TIR'larda, un, şeker, pirinç gibi gıda malzemelerinin yanısıra kıyafet ve ayakkabı bulunuyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Temmuz 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
50 TIR yardım daha Gazze'de

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında "Lady Leyla" isimli gemi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yollanan yardım malzemelerini taşıyan 50 TIR İsrail'in kontrolündeki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girdi. Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Filistin tarafı sorumlusu Munir el-Galban, yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 tırın taşıdığı 2 bin tonluk yardım malzemesinin Gazze'ye ulaştığını belirtti.

2. ETAPTA GIDA VE KIYAFET

Galban, TIR'larda, un, şeker, pirinç gibi gıda malzemelerinin yanı sıra kıyafet ve ayakkabı bulunduğunu, Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı'na teslim edilen yardımların daha sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade etti. Öte yandan İsrail makamlarının dün yardım malzemeleriyle akaryakıt yakışı geçişi için sınır kapısını istisnai olarak açtığı kaydedildi.

11 BİN TONLUK İYİLİK HAREKETİ

"İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla geçen cuma günü Mersin Uluslararası Limanı'ndan hareket eden ve yaklaşık 11 bin tonluk malzeme taşıyan Lady Leyla, pazar günü İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Yardımların ilk bölümü olarak çocuklar için oyuncak da içeren 4 TIR'lık malzeme pazartesi günü Gazze'ye girmişti. Sosyal İşler Bakanlığı, gemideki yardımları taşıyan 400 tırın önümüzdeki günlerde Gazze'ye ulaştırılacağını açıklamıştı.

ÖNCE ÇOCUKLARA ULAŞTI

Öncelikle, Gazzeli yetim çocuklara oyuncak dağıtılmıştı. Türk yetkililer ve Filistin Sosyal İşler Bakanlığı'ndan yetkililer, El-Emel Yetimhanesi'ndeki 109 çocuğa oyuncaklarını teslim etmişti. Dağıtıma Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık da katılmıştı. Türkiye'nin Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç, yardımların abluka altındaki çocukları mutlu etmeyi amaçladığını belirtmişti. "Gazze'deki ambargoyu hafifletmeyi ve Gazze halkını mümkün olan her yolla mutlu etmeyi istiyoruz." diyen Sarnıç, Türkiye'nin Gazze'ye yardımlarının devam edeceğini vurgulamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber