Başına kurşun isabet eden 16 yaşındaki kız hayatını kaybetti

Selfie yaparken başına serseri (yorgun) mermi isabet eden 16 yaşındaki Feyzanur Keleş hayatı kaybetti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Temmuz 2016 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başına kurşun isabet eden 16 yaşındaki kız hayatını kaybetti

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karlık Mahallesi'nde bir hafta önce fındık bahçesinde halası Meliye Bülbül ile birlikte Selfie yapıp fotoğrafları Sakarya'daki annesi Ayşe Keleş'e göndermek isterken başına serseri (yorgun) mermi isabet eden 16 yaşındaki Feyzanur Keleş hayatı kaybetti.

BAŞINDAN KANLAR GELDİ

Tatilini geçirmek üzere Sakarya'dan Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karlık Mahallesi'ne gelen Feyzanur Keleş adlı kız fındık bahçesinde halası ile selfie çekip Sakarya'daki annesine bu fotoğrafları göndermeye hazırlanırken bir anda yere yığıldı. Başından kanlar gelen Keleş, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından genç kız, Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde bir haftadır yaşam savaşı veren Feyzanur Keleş, hayata tutunamadı. Kızının fotoğraflarını beklerken olayı öğrenen anne Ayşe Keleş, Trabzon'a geldi. Anne Keleş, "Çocuğum halasıyla selfie çekmeye çalışırken o esnada yere yığılmış. Halası gidiyor elini başının altına atıyor ki, oluk gibi kan akıyor. Kurşun olduğunu kimse anlamamış. Bize, 'Bayıldı, düştü, kafasını taşa vurdu' diye söylediler. Kurşun, kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde fark edildi" dedi. Çok acı cektiğini belirten Ayşe Keleş, "Bu sene tatile erken geldi, çok istedi gelmeyi. Bugün benim başıma geldi yarın başkasının başına gelmesin. Yüreğim yandı. Sebep olanı da Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

BALİSTİK İNCELEME BEKLENİYOR

Trabzon Jandarma Komutanlığı Ortahisar İlçe Komutanlığı'na bağlı ekipler olayı araştırırken Feyzanur Keleş'in başından çıkarılan mermi çekirdeği balistik incelemesinin yapılması için Ankara'ya gönderildi. Bölgede olay günü silahla atış yapan olup olmadığı da araştırılıyor.

YORGUN MERMİ NEDİR?

Yorgun mermi, havaya doğru ateşlenen herhangi bir merminin namlu çıkış hızını kaybettikten sonra yer çekiminin etkisiyle tekrardan hız kazanarak ama daha dengesiz bir şekilde yere düşmesidir. Ateşlenen herhangi bir mermi namludan çıktıktan sonra barutun yanmasıyla yaşanan patlamanın etkisiyle kuvvetli bir kinetik enerjiyle ilerlemeye başlar, bu aşamada merminin sahip olduğu doğrusal hızda ilerleme hali nedeniyle bu mermiye "Zinde Mermi" denir. Mermiler çıktıkları silahların namlu ve atış özellikleri, çap ve boylarının boyutları gibi faktörlerin etkisiyle belli bir mesafe ve hızdan sonra güçlerini kaybederek yer çekiminin etkisiyle düşüşe geçerler. İşte merminin tükenip dengesiz bir şekilde düşüşe geçtiği bu aşamadaki durumu ??"Yorgun Mermi"?? olarak tarif edilir.

Enis YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber