Polis müdürlerine çete suçlaması

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

43 sanıklı çete davasında İstanbul ve Ankara'da görev yapan bir emniyet amiri ile iki başkomiser hakkında 4,5 yıla kadar hapis isteniyor.

5milyon dolarlık uyuşturucu parası için rakip çete ile silahlı çatışmaya girdikleri ileri sürülen Ramazan Özarslan ve 42 zanlı hakkında suç örgütü oluşturmak, kasten adam öldürmek ve yaralamak, resmi belge ile mühürde sahtecilik yapmak suçlarından dava açıldı. Zanlılar arasında çete üyesi olmak suçundan haklarında 4.5 yıla kadar hapis cezası istenen bir emniyet amiri ve 2 başkomiser de bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesine göre çetenin elebaşı olduğu iddia edilen Ramazan Özaslan hakkında, suç işlemek amacıyla silahlı çete kurmak, Mesut Şekergümüş'ün öldürülmesini azmettirmek, Murat Bebek'i öldürmeye azmettirmek, Şevket Özkaya ve Mehmet Tekaslan'ın yaralanmasını azmettirmek, SelimBilderen'in kaçırılıp alıkonulması, ruhsatsız silah bulundurmak, sahte belge kullanmak suçundan 36 yıldan 78 yıla kadar hapis cezası istendi. Çetenin ikinci adamı olduğu öne sürülen Ramazan Özaslan'ın ağabeyi Ahmet Özaslan hakkında çeşitli suçlardan 45 yıldan 82 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 23 tutuklu sanık hakkında çete üyesi olmak, kasten adam öldürme, adama yaralama, ruhsatsız silah bulundurmaktan, 1,5 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası ve 18 tutuksuz sanık hakkında da çeteye üye olmak suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

TEKNİK TAKİP

İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser BarışKoçak hakkında da çete üyesi olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık başkomiser B. K'nin Ramazan Özaslan'ın hasımlarına ait fotoğrafları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nden temin ederek çeteye verdiği iddia edildi. Ankara Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri C. Ş. ile İstanbul Aksaray Polis Merkezi Amiri Başkomiser G. D. teknik takip sırasında telefon dinlemesine takılarak haklarında çeteye yardım ettiği iddiasıyla 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber