Genelkurmay Başkanı Büyükanıt hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Genelkurmay Başkanı Oreneral Yaşar Büyükanıt hakkında, suç duyurusunda bulundu.

GTP'den yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 8 Aralık 2006 tarihinde siyasi amaçlı demeç verdiği ve telkinde bulunduğunu, bu suretle Askeri Ceza Kanunu'nun 148'inci maddesi'ne göre suç işlediği belirtildi.

Şişli Cuhuriyet Başsavcılığı'na Büyükanıt hakkında suç duyurusunda bulunan Bekleviç şunları söyledi:

?Bugün bir askerin, Askeri Ceza Kanunu'nu ihlal etmeye imtiyazı olursa yarın bir sivil de Türk Ceza Kanunu'nu hiçe sayma cürretini kendinde göreblir. Bu da Anayasamızda belirtilen hukuk devletinin sonu olur ve Türkiyemize büyük zarar verir. Bizler demokrat siviller olarak görevimizi yapıyoruz ve bu durumu teşhir ediyoruz. Mevcut sistemimizde generallerin pratikte yargılanamayacağını biliyoruz, ama bu suçu duyurmak da görevimizdir. Bundan sonraki sorumluluk hükümetindir. Biz bu suç duyurusuyla hem adli mekanizmaları uyarıyoruz, hem de hükümeti bu konuda artık tavır almaya davet ediyoruz. Eğer hükümet sivilleşme konusunda samimi ise yasalarda ve uygulamada gerekli değişimi gerçekleştirerek Türkiye'de atanmışlarla seçilmişler arasındaki ilişkinin niteliğini çağdaş Batı demokrasilerindeki yerine oturtur. Aksi halde, hem Türkiye demokrasisi, hem de hükümetin samimiyeti tarih önünde tartışılır duruma düşer."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber