Erdoğan: Bilgisayarla ilgilenen bir nesil istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2006 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elinde bıçak, döner bıçağı ve kasaturayla dolaşan bir nesil değil, bilgisayarla ilgilenen bir nesil istediklerini söyledi.

Erdoğan, Niyaz Usta İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 14 okulun ortak açılış törenine katıldı. Okulun girişindeki "bal ve süt çeşmeleri"nden içen Erdoğan, daha sonra öğrencilerle halay çekti.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada da eğitimin önemine değindi. Milletin hedef ve özlemlerini yerine getirmek için çalıştıklarını anlatan Erdoğan, çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu vurguladı. Erdoğan, eğitimin önemine işaret ederek, "Köre, 'şimdi gecedir' demişler. O da 'Ne zaman gündüz oldu ki?' demiş. Sizler inşallah geceyi gündüze çevirecek aydınlığa sahip çocuklarımızsınız, yavrularımızsınız" diye konuştu.

Türkiye'nin demokratik açıdan ilerleme, ekonomik gelişme ve toplumsal uzlaşı yolunda önemli mesafeler katettiğini anlatan Erdoğan, el ele, omuz omuza vererek yola devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, yolun sonunda da ışığın göründüğünü belirterek, çocukların yetişmesinde en önemli paya sahip öğretmenleri de unutmadıklarını vurguladı.

Göreve geldikten sonra Türkiye'de 100 bin 290 derslik yaptıklarını ve bunun Cumhuriyet tarihinde bir rekor olduğunu ifade eden Erdoğan, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası ile ilgili de bilgi verdi. Erdoğan, "bunların yan gelip yatarak yapılmadığını" belirterek, gece-gündüz çalışıp çaba sarf ettiklerini anlattı.

Tüm okulları bu yıl sonuna kadar internete kavuşturacaklarını söyleyen Erdoğan, "İstiyoruz ki, bütün yavrularımız bilgisayarla yatsın, bilgisayarla kalksın" dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buradan bir şeyi hatırlatmak zorundayım: Özellikle bir çalışmanın gayreti içinde olmaya mecburuz. Anneler, babalar... Lütfen, internet kafelere yönelik olarak, biz bütün tedbirlerimizi alıyoruz, şimdi kanunları da çıkarıyoruz. Gerek valilerimiz ve gerekse kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz el ele vereceğiz, internet yayınlarındaki ahlak değerleri tehdit eden yayınlara yönelik adımlarımızı atacağız. Cezayı, müeyyideleri neyse en ağır şekilde çıkarılacak olan kanunlarla da bu işin üzerine gideceğiz. Asla bu işten taviz vermeyiz. Zira ahlakın izmihlali ne müthiş izmihlal, ne millet kurtulur zira, ne milliyet, ne istiklal... Önce ahlak değerlerimizi sağlama alacağız. Bu giderse, bu yavrularımız gider, bu yavrularımız giderse geleceğimiz gider. Biz geleceğimizi kaybetmeyi asla düşünmüyoruz. Onun için bütün anneler, babalar rahat uyumak istiyorsa, bu işi iyi takip edeceğiz. Devlet, millet el ele bunu yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber