Bankalar kredi yarışında: Düşük faiz uzun vade...

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı'nın 1 Ocak'a denk gelmesiyle bankalar arasındaki rekabet kızıştı. Bankalar, kurban kesmek, çocuklarına hediye almak ve yılbaşında tatile çıkmak isteyen tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için özel kredi paketleri hazırladı. Bankalar 'Bayram Kredisi' adı altında başlattıkları ve geleneksel hale getirdikleri kampanyalarla faizi düşürüyor. Bazı bankalarsa kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerde ilave taksit ve taksit öteleme fırsatı sunuyor.

Kampanyaların bayram alışverişlerine canlılık getirmesi bekleniyor. Bazı bankaların kampanyaları şöyle:

Halkbank: Halkbank bu yıl, 2005'te başlattığı 'Erken gelen bayram' isimli tüketici kredisinin üçüncüsünü düzenledi. Banka, 11-29 Aralık arasında yüzde 1.74 faizle 12 ay vadeli kredi veriyor. Halkbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu, "Halkbank şubelerine en az iki otomatik ödeme talimatı veren ya da verecek olan Kredili Mevduat Hesabı/ Maaş Avansı'na sahip müşteriler, bu kampanyadan yararlanacak" dedi. Halkbank kampanyadan önce aynı vadedeki krediyi yüzde 2.10 faizle veriyordu.

İş Bankası: İş Bankası, 4-29 Aralık'ta 4 bin YTL'ye kadar aylık yüzde 2 olan faizi yüzde 1.59'a indirerek 10 ay vadeli kredi veriyor. Banka ayrıca Maximum Kart'a, 1 Aralık-7 Ocak arasında 200'den fazla markadan yapacakları alışverişlerde ilave iki taksit ve bir ay taksit atlatma fırsatı sunuyor.

Fortisbank: Fortisbank da bankada hesabı olanlara üç ay ötelemeli nakit kredisi kampanyası başlattı. Banka yüzde 2.19 olan nakit kredisini bayram ve yılbaşına özel yüzde 2.09'a düşürdü.

Garanti Bankası: Banka, yüzde 1.69 faizle bayram kredisi veriyor. 5 bin YTL'ye kadar 18 ay vadeli kefilsiz kredi için son başvuru tarihi 5 Ocak. Kampanya öncesindeki 18 ay vadeli ihtiyaç kredisinin faizi yüzde 2.19'du.

Finansbank: Banka, üye işyerlerinde 9-31 Aralık arasında Cardfinans'la yapılan alışverişlerin ilk taksidini şubata, 1-15 Ocak arasındaki aşlışverişlerin ilk taksidini ise marta erteliyor.

Oyakbank: Oyakbank Maximum Kart sahipleri, yılbaşı ve Kurban Bayramı kampanyasıyla 200 markadan yapacakları alışverişlerde ilave iki taksit yapıp bir ay taksit atlatabilecek. Kampanya 1 Aralık-7 Ocak'ta uygulanacak.

Yapı Kredi: Banka, 8-31 Aralık'ta üye işyerlerinden beş kez 100 YTL ve üzeri alışveriş yapan Worldcard sahiplerine, 100 YTL Worldpuan veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber