Teröristlerin yaktığı eğitim yuvaları yeniden yapılıyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin yaktığı okulların yerine yenileri inşa ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2016 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristlerin yaktığı eğitim yuvaları yeniden yapılıyor

- Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor.

Okulların yeni eğitim yılına yetişmesi için çalışmalar aşırı sıcaklara rağmen sürüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Ofis Mahallesi'nde yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulundu. Dayanan, Kaymakamlığın verdiği destekle ilçede yeni okulların onayını aldıklarını ve hızlı bir şekilde ihale edildikten sonra inşaatlara başlandığını söyledi.

Okulların en kısa zamanda eğitime hazır olacağını bildiren Dayanan, ilçede eğitim kurumları adına sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti.

"İlçede yaşanan olaylar sırasında teröristlerin yakıp zarar verdiği okulların bazıları onarıldı, bazılarının yerine yenileri yapıldı." diyen Dayanan, teröristlerce yakılan 4 okulun İlçe Emniyet Müdürlüğüne devredildiğini, bunların yerine yenilerinin inşa edildiğini kaydetti.

Teröristler tarafından zarar verilen 17 okulunun ise onarıldığını ifade eden Dayanan, şu bilgileri verdi:

"İlçede 2 okulun yapılması için onay çıktı. İlçemizde okul inşaatları devam ediyor. Ofis Mahallesi'nde 32 derslikli lise ve 200 kişilik öğrenci yurdu inşaat halinde, yine aynı şekilde Şehit Harun Boy Mahallesi'nde 24 derslikli orta öğretim okulu, gümrük lojmanlarında 24 derslikli orta öğretim okul inşaatları sürüyor. Bu okullar dışında Kaymakamlık tarafından bakanlığa sunulan okullarımız var. Şu an sınıf başına düşen öğrenci sayımız 42. Okulların faaliyete girmesiyle bu sayının 30 olmasını bekliyoruz. Bu kapsamda emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber