'Hastanede başörtülü hekim yoktu'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da 13 Kasım 2006 günü testislerinde şişme oluşması nedeniyle Konya Numune Hastanesi'ne başvuran Ali Faruk G.'nin ultrasonunun radyoloji uzmanının başörtülü bir bayan olması nedeniyle çekilmediği iddiaları Konya Valiliği ve Konya Numune Hastanesi Başhekimi tarafından bir kere daha yalanlandı.

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Topkaya köyünde yaşayan Ali Faruk G. de bir basın organında çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Haberde, kendisinin ağzından çıkmayan ifadelerin kullanıldığını belirten Ali Faruk G., "Özellikle başörtülü bayan doktorlar şeklinde bir ifade kullanmadım. Ben hastaneye gittim. Tedavimi yaptırdım. Testisimin bir tanesi alındı. Şimdi sağlığıma kavuştum. Hastanede olduğum süre içerisinde başörtülü doktor ile karşılaşmadım." diye konuştu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da iddialar hakkında soruşturma başlattığını dile getirdi.

Zaman


TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı iddiaları araştırıyor

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, kadın radyoloji uzmanının bir erkek hastanın testisinin ultrasonunu çekmediği iddialarıyla ilgili olarak, "Aldığımız ilk intibalar, burada gazetelere konu olduğu şekliyle, hekimlerimiz tarafından hastalar arasında cinsiyet ayrımı yapıldığı şeklinde herhangi bir bulgu yok" dedi.

Erdöl, TBMM Sağlık Komisyonu üyesi ve AK Parti milletvekilleri Osman Akman ve Mehmet Kılıç ile birlikte geldiği Konya'da, Numune Hastanesine geçerek iddialarla ilgili adları geçen kişilerle görüştü.

Başhekimlik odasında gazetecilere açıklama yapan Erdöl, konuyla ilgili olduğunu düşündükleri hemen herkesle görüştüklerini ifade eden Erdöl, şöyle konuştu:

"Aldığımız ilk intibada, burada, gazetelere konu olduğu şekliyle, 'hekimlerimiz tarafından hastalar arasında cinsiyet ayrımı yapıldığı' şeklinde herhangi bir bulguya rastlamadık. Biz bu intibayı almadık, evrak kayıtlarını da inceledik. Yaklaşık bir ay önce gerçekleşen bir vaka... Belki de o gün, acil servis, nöbetçi hekimle irtibata geçebilmiş olsaydı, bütün bunlar olmayacaktı. Haliyle nöbetçi doktor da çağrılmadığı için gelmemiş. Hastanın durumunun acil olduğuna dair görevli doktora bir talep de gitmemiş. Yani o gün gerekli inceleme yapılacaktı ancak bir gün sonra yapılmış. Gönül isterdi ki o gün yapılsın... Ancak yine de bulgularımız, tetkikin bir gün gecikmesinin, genel sonuca çok fazla etki yapmayacağı yönünde oldu."

"Tesettürlü radyoloji uzmanlarının hastanın filmini çekmeyi reddettiği söyleniyor. Bu uzmanlarda tesettür var mı?" şeklindeki bir soruya Erdöl, şu yanıtı verdi:

"Açık ve net söyleyeyim, o gece hastanede bayan değil erkek doktor görevliydi. Erkeklerin de tesettür takıp takmadıklarına dair bilgim yok. Olay söylenildiği gibi değil, bizim aldığım kayıtlar bunu gösteriyor. Ertesi gün de aynı doktor, hastanın tetkiklerini yapmış."

Bir gazetecinin söz konusu hastanede kadın doktorlardan türban takan olup olmadığı yolundaki bir soruyu Erdöl, "Öyle bir tespitimiz olmadı" şeklinde yanıtladı.

"Kanaat yazan doktorun, (Doktor bayan olduğu için erkek hastaya müdahale etmedi) şeklindeki kanaatini neden belirtmiş olabilir?" şeklindeki bir soru üzerine de Erdöl, "Olayda yanlış bilgilenme olduğunu düşünüyoruz.Personelin hastanede kendi aralarında söyledikleri şeyler bunlar belki de..." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber